Költészet napi versolvasás és irodalmi előadás Pécsen

2014. április 11., péntek 07:00

Pécs, 2014. április 11. - Versolvasást, vetélkedőt és a költészet aktuális kérdéseit feszegető előadást is tartanak ma a költészet napja alkalmából Pécsen.

Az események szervezőinek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagai szerint a Pécsi Kulturális Központ együttes versolvasásra és vetélkedőre hívja a verseket szerető, alkotni vágyó általános- és középiskolás diákokból szervezett csapatokat Pécs és környéke iskoláiból.

 

hirdetés

A versünnepi rendezvényt délelőtt kilenc órától tartják a Szivárvány Gyermekházban, ahol a 8-10. évfolyamos tanulók egész napos, drámajátékkal fűszerezett versengésében költő, irodalmár, illusztrátor és színész is közreműködik.

 

A Művészetek és Irodalom Házában este hét órától igazi irodalmi csemegét kínálnak az érdeklődőknek. A részeg Petőfi és a meztelen lantos - avagy kortárs vers, próza és dal között című előadáson Lackfi János költő, műfordító, tanár, valamint Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője olyan, aktuális kérdésekre keresi a választ, minthogy mire való és miről szóljon ma a költészet, és mire kíváncsi a mai közönség.

 

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára a közelgő költészet napja alkalmából kamerát állított föl a Tudásközpont második emeletén, ahol bárki felolvashatja egy Radnóti-vers egy versszakát. Az intézmény a felvételeket április 11-én közzéteszi a honlapján, így tisztelegve a költő közelmúltban elhunyt múzsájára, feleségére, Gyarmati Fannira.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

holland-koncert-tulipanok400-1398414546.jpgPécs, 2014. április 25. - A Pannon Filharmonikusok meghívására fapapucsba bújtatja Háry Jánost az Utrecht Student Orchestra a Kodály Központ színpadán április 27-én, vasárnap, Hollandia nemzeti ünnepén.

bp-klezmer-band-1369296048.jpg

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élményé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója, a munkácsi származású Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Villány, 2016. július 14. - Hatodik alkalommal rendeznek Rozé Fesztivált a hétvégén Villányban, amelyre 26 neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a résztvevőket.