Henry Gidel: Coco Chanel

2013. december 15., vasárnap 16:00

coco400-1387061430.jpgCoco Chanel a divat világtörténelmének leghumánusabb diktátora. Felszabadította a nőt a fullasztó fűzők, a bukj-el-szoknyák, a malomkeréknyi kalapok, a mesterkéltség, a cicomák uralma alól. Szegélydíszes kosztümjeit és "kis fekete ruháit" ma is nők milliói hordják, uralkodófeleségek éppúgy, mint egyszerű háziasszonyok.

Az árvaházban nevelkedett Gabrielle Chanel nemcsak zseniális divattervező volt, hanem remek üzletasszony, és a későbbiekben nagyvonalú mecénás is. Háromezer alkalmazottja volt, milliós bevételei, pazar villái és kastélyai. Szenzációszámba menő divatbemutatóira a tengerentúlról is tódult a publikum.

hirdetés

 

A szerelemben kevésbé volt szerencséje, de a szeretőit megválogatta: akadt köztük angol királyi herceg és német diplomata, híres költő és filmrendező.

 

Gidel Coco Chanel című monográfiájának nagy erénye, hogy karrierregényként és a XX. század kordokumentumaként egyaránt megállja a helyét.

 

Forrás: Galaktika Magazin

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. július 13. - Három formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték elnevezésű sorozat a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Budapest, 2016. augusztus 14. - A Szabad Tér Színház meghívására augusztus 20-án este 8 órától újra különleges gálakoncerttel köszöntik a világ első televíziós komolyzenei tehetségkutatójában feltűnt ifjú tehetségek a nemzeti ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

gyereknap400-1462506912.jpg

Pécs, 2016. május 6. - A Pécsbányai Kulturális Egyesület, a Nők Összefogása Pécsbányáért és a Keleti Városrészi Óvoda Sétatér Utcai Tagóvodája sok szeretettel hív minden kicsi és nagy játszani vágyó gyereket közös rendezésű május 7-i gyereknapjukra.