Fishing on Orfű: száz fellépőt várnak

2015. november 25., szerda 06:00

Pécs, 2015. november 25. - Száz fellépő, köztük a Kispál és a Borz szórakoztatja a közönséget a hazai alternatív zenei színtér egyik legfontosabb eseményén, a Fishing on Orfű fesztiválon, amelyet 2016. június 22. és 25. között kilencedik alkalommal rendeznek meg Orfűn.

Lovasi András, az esemény főszervezője kedden, a rendezvényt beharangozó pécsi sajtótájékoztatón elmondta: a nulladik napon a közönségtől 2010-ben elbúcsúzó, majd visszatérő, az orfűi fesztiválon 2014-ben, 2015-ben is koncertet adó Kispál és a Borz játszik.

 

Ez lesz a "visszatérés-trilógia" zárókoncertje, amelyen az együttes története utolsó harmadának lemezeiből, a Velőrózsák, a Turisták bárhol, az Én, szeretlek, téged című albumokról válogat, és az elhangzó 32 dal között nagylemezen meg nem jelent koncertslágerek is lesznek. A Kispál és a Borz a fesztivált megelőzően külföldi koncertturnéra is indul: május 7-én a felvidéki Bátorkeszi, május 22-től pedig Zürich, Brüsszel, London és Amszterdam közönsége előtt lép fel, és szó van németországi, lengyelországi, csehországi, valamint erdélyi fellépésről is - derült ki Lovasi szavaiból.

hirdetés

 

Egyedi Péter, a Fishing on Orfű szóvivője közölte, hogy a fesztivál helyszínén, az orfűi Panoráma Campingben száz zenekar lép fel, és a koncertek mellett több programmal, köztük zenei témájú filmek vetítésével kedveskednek az érdeklődőknek. Kitért arra, hogy a három- és négynapos bérletek, valamint a nulladik napra szóló jegyek árusítása december 1-jén, a többi napi belépő értékesítése a végleges program kiadásakor, várhatóan március 1-jén kezdődik.

 

Egyedi Péter utalt arra, hogy a Fishing on Orfű fesztivál a legutóbbi három alkalommal teltházas volt, a látogatók száma meghaladta a húszezret, a 2014-es és a 2015-ös eseményre már elővételben elfogytak a belépők, és most is erre számítanak. Hozzátette: a rendezvény idejére a szállások iránt is nagy a kereslet, vannak, akik egy évvel a következő fesztivál előtt igyekeznek szobát foglalni maguknak Orfűn és környékén.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

mienk-a-var400-1462735904.jpg

Budapest, 2016. május 9. - Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.

Balatonföldvár, 2015. július 27. - Csütörtöktől vasárnapig tart az ünnepi hétvége, rengeteg programot és meglepetést tartogatva e különleges alkalomból. Független színházi előadás, határon túli társulat fellépése és gyerekeknek szóló táncelőadás vezeti fel a szombat esti csúcspontot: a KULTKIKÖTŐ történetét is feldolgozó színházi fotókiállítás megnyitóját és a hatalmas ünnepi partit a BUDAPEST BÁR zenekarral. Koccintson a 10. évre, ünnepeljen a KULTKIKÖTŐvel és a legenergikusabb zenekarral!

hollerung-gabor400-1381656842.jpgFilm és zene kapcsolatába nyújt betekintést az a koncert, melyet - a Pannon Filharmonikusok meghívására - a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ad a Kodály Központban október 15-én, kedden 19 órakor.