Faszobrok az Egyetem botanikus kertjében

2013. október 2., szerda 13:00

faszobrok-botanikus-kert-1380712020.jpgEgyedülálló kiállítás nyílt a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjében. A Művészeti Kar szobrászati tanszékének nyolc hallgatója faszobrászat-kurzuson készített munkáiból került válogatás az Orchidea és Bromelia-házba.

A munkák alapanyaga egykor mind a Botanikus kertből került ki, így egyértelmű volt, hogy a fiatal művészek alkotásai is itt kerüljenek kiállításra.

 

hirdetés

A kiállítók névsora: Burián Norbert, Csizek Tamás, Éles Lóránd, Fleisz Tamás, Gevicser Endre, Hadházi Balázs, Karsai Kinga Zita, Kovács Tibor, Tompa János Csaba.

 

A kiállítás október közepéig tekinthető meg. A kert nyitva tartási idejében, hétfőtől csütörtökig 7-15 óráig, pénteken 7-13 óráig. Cím: Pécs, Ifjúság útja 6.

 

Nézze meg a hírhez tartozó videót ide kattintva.

 

Forrás: PTE UnivTV / Szín Marianna

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 7. - A pécsi Szabadkikötőben mutatja be első albumát a Barabás Lőrinc Quartet december 10-én, szombaton 20.30 órától.

beatrice-koncert-datum-1361449330.jpg

A magyar rocktörténet egyik legeredetibb hangzású, híres, hírhedt csapata idén ünnepli fennállása 35. születésnapját. A fergeteges születésnapi koncertet március 16-án 19.00 órakor rendezik a Petőfi Csarnok (PeCsa) Music Hallban. A Nagy Feró által vezetett zenekar koncertjén válogatást hallhatunk a 35 év legsikeresebb, és legkedveltebb dalaiból, slágereiből sztárvendégekkel, a régi tagok mellett Benkő László (Omega), D. Nagy Lajos és Németh Alajos (Bikini) közreműködésével, valamint exkluzív vendégek előadásában.

Pécs, 2016. október 14. - A Nyíregyházáról induló Trembácz Éva Zsuzsa meghódította Washington D.C.-t, megszerette Pekinget, dolgozott Dakarban, most pedig Szarajevóval kacérkodik. Kultúrsokk és multikulturalizmus, elfogadás és kívülállás, szerelem (vegyes kapcsolat) és az anyaság, no meg egy jó adag honvágy jelenik meg írásaiban, amelyek az elmúlt közel egy évtized élményeiből táplálkoznak.