Európai Bordalfesztivál Villányban és Pécsen

2016. szeptember 21., szerda 07:00

bordalfesztival2016-400-1474400957.jpg

Pécs, 2016. szeptember 21. - Hat ország kilenc együttese mutatkozik be a hétvégén az Európai Bordalfesztiválon, amelyet immár huszadik alkalommal rendeznek meg Villányban és Pécsen.

A szervezők MTI-nek eljuttatott írásos összegzése szerint a pénteken kezdődő eseményen fellép a pozsonyi Danubius Octet Singers, a holland Heinói Férfikar, a varsói Lira Férfikar, az ausztriai Raidingból érkező Liszt Ferenc Férfikar, valamint a Muravidéki Nótázók Szlovéniából.

 

A házigazda pécsi Bartók Béla Férfikar mellett a Zengő Együttes, a Pannon Filharmonikusok és az ugyancsak pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar produkcióját hallgathatják meg a résztvevők a hétvégén.

hirdetés

 

Pénteken a villánykövesdi megnyitót követően a kórusok pincekoncerteket adnak, majd Villányban, a Diófás téren mutatkoznak be a közönségnek a Népek bordalai program keretében.

 

Szombaton a pécsi Kodály Központban nagyszabású gálakoncerten hallhatja közönség a résztvevő együtteseket. Az eseményen közreműködik a Pécsi Szimfonietta, valamint fellép Berecz András ének- és mesemondó, valamint Sasvári Sándor színművész.

 

A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a gálakoncert előtt tartják meg a koncertterem előterében a Villányi Prémium Bormustrát, amelyre idén 19 villányi pincészet hozza el legkiválóbb, prémium minőségű borát.

 

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren rendezett Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulás, népművészeti és kirakodóvásár, valamint borkóstolók szolgáltatják a záróakkordot - írták.

 

Forrás: MTI, képünk forrása és további részletek: www.winesongfestival.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. április 5. - Törteli Lilla, Mothokgo Ronald és Zsin Bence Elered című kiállításának megnyitóját rendezik meg április 6-án a pécsi Civil Közösségek Házában - hívta fel portálunk figyelmét Arató Vilja, a Nevelők Háza Egyesület kulturális szervezője.

jpm-mmk300-1391095980.jpgKülönleges, talán soha vissza nem térő sport- és művészeti élményben lehet része mindazoknak, akik február 7-én 17 órakor a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárába (Pécs, Papnövelde u. 5.) látogatnak. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok birkózó, valamint Líbor Dezső világbajnok tart szumóbemutatót a Szamurájok és Gésák - hagyományos japán viselet és kortárs magyar ékszerek című kiállítás kísérőrendezvényeként.

01-beethoven-dinyes-dani400-1406142124.jpgPécs, 2014. július 24. - A 7. Ördögkatlan Fesztiválon augusztus 5. és 9. között a Quimbytől és a Kiscsillagtól Lajkó Félixen, a Romungro fiúkon, a Csík zenekaron, a Vágtázó Csodaszarvason át Mozartig és Beethoven Kilencedik szimfóniájáig minden stílusban, minden műfajban régi nagy kedvencek és még felfedezésre váró ifjú titánok adnak koncerteket.