„Éber álmok Berlinben” - interaktív kiállítás

2016. augusztus 7., vasárnap 07:05

ramiro-hidalgo-kiallitasa2016-400-1470464947.jpg

Pécs, 2016. augusztus 7. - Új interaktív kiállításával a lenyűgöző berlini életbe nyújt bepillantást Ramiro Hidalgo, Berlinben élő képzőművész. A Civil Közösségek Háza Új Galériájának soron következő tárlatára hívta fel portálunk figyelmét Arató Vilja, a Nevelők Háza Egyesület kulturális szervezője.

„Éber álmok Berlinben”
RAMIRO HIDALGO, chilei festőművész INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁSA

 

A művész legújabb munkái a valóság, a képzelet és az álmok kölcsönhatásáról szólnak, mely különleges szimbiózis a színes és magával ragadó 'berlini életérzésben' született.

 

Néhány város különböző korszakokban a művészettörténelem és a társadalmi mozgalmak számára az inspiráció fellegváraként működött. Nem véletlen, hogy jelenleg Berlint úgy hívják, hogy 'a hely, ahol lenni kell'.

hirdetés

 

A varázsa abban a tapasztalatban rejlik, amely a széles művészi és zenei színteret és az azt körülvevő multikulturális környezetet és nyitott gondolkodású közösséget öleli fel.

 

Ezek a változatos benyomások egy olyan atmoszférát teremtenek, amelyben az elme szabadon szállhat, és megérkezhet az alkotás földjére, oda ahol nincsenek határok, amelyek elválasztanák egymástól a valóságot és képzeletet.

 

E kiállítással a szervezők meghívnak egy utazásra, amely elrepít arra a helyre, ahol az éber álmok kezdődnek, hogy átélhessetek egy darabot a berlini érzésből a művész szemén keresztül. Ebben az utazásban lehetőség nyílik arra is, hogy bekapcsolódjatok az alkotás folyamatába az esemény interaktív kialakításának köszönhetően.

 

Helyszín: Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.)

A megnyitó időpontja: 2016. augusztus 10., szerda 18:00

A kiállítás megtekinthető: augusztus 11-től 19-ig, 10-től 14 óráig.

 

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Nevelők Háza Egyesület.

 

ramiro-hidalgo-kiallitasa2016-600-1470465043.jpg

Kapcsolódó cikkek

Siklós, 2014. augusztus 29. - Több százan főznek egy időben csirkepaprikást a hétvégén Siklóson a tizenharmadik alkalommal megrendezendő Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon.

Budapest, 2014. december 9. - Közeleg a karácsony, és egyre többen teszik fel a kérdést: milyen könyvet vegyek a gyerekemnek? Az UNICEF Magyarország és a Bookline közös gyerekkönyv-ajánló programja közzétette újabb listáját, amin nyolc gyerekeknek és egy szülőknek szóló könyv érdemelte ki a Szívünk rajta-matricát. A lista folyamatosan bővül, a könyvek ajánlását gyerekektől, szülőktől és kiadóktól egyaránt várják a program szervezői.

o26a0009-400-1412779231.jpgPécs, 2014. október 8. - Film és zene kapcsolatába nyújt betekintést a Pannon Filharmonikusok filmzenei koncertestje október 9-én 19 órakor a Kodály Központ hangversenytermében.