BorZsongás Villányban: fesztivál tizenegyedik alkalommal

2016. április 23., szombat 09:00

borzsongas-2016-400-1461394397.jpg

Villány, 2016. április 23. - Már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Villányi borvidék legpezsgőbb, legszínesebb programjait kínáló BORZSONGÁS FESZTIVÁLT. Idén hét településen tizennyolc borúti szolgáltató készülődik kedvenc majálisára április 29-től május 1-ig.

A rendezvény lüktetését, emberközeliségét, sokszínűségét kedvelik az évről évre visszatérő vendégek. Az elnevezésből is következtetni lehet arra a lendületre és izgalomra, amellyel a pincék, éttermek készülnek.

 

Az egyedi hangvételű program kiválóan megmutatja a fiatalos, vidám, vendégszerető borvidék valódi arcát. A BorZsongás fesztiválra a meghitt, barátságos, vidéki vendéglátás hangulata és a változatosság élménye jellemző. Érdemes kényelmes cipőt húzni és élvezni a programokat, legyen az májusfaállítás, színház, koncert, blues, rock'n'roll, komoly vagy népzene, piknik, borász futball vagy túrázás. A családokat gyermek játszóházak, kézművesek várják.

hirdetés

 

A Villány-Siklósi Borút nem lenne az ami, ha szolgáltatói nem készülnének finom zsongó ételekkel és kiváló borokkal az ínyencek kedvére. Elmaradhatatlan a STIFI VERSENY, amely székhelyet váltott, így idén Palkonyán gyűlnek össze a szakértők, gasztrobloggerek, újságírók, hentesek, hogy kiválasszák a Villányi borvidék legízletesebb szalámiját.

 

Akik zenélnek (többek között): Pesti Zoli, Rózsa Bernadett & Bognár Szabolcs, Rokokó Rosé,  Mongooz & the Magnet, Deák Bill Gyula, Kisesti,  Daru Péter, MK-pell, Rádió Lokál, Monte Carlo, Büdös Vornyik, A Köztársaság Bandája, Bohemian Brass Quintets, „Nekemteccik”.

 

Zsongó borudvarok: Janus Borház, Malatinszky Présház, CzukorBorsó, Joó Pince, Vineas-Aborozó, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, PalKonyha, Hárságyi Pince, Mokos Pince, Sárga Ház, Bock Pince, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Kúria Borétterem, Mandula Étterem és Bor Bár, Ottó Pince, Polgár Pince és Panzió, Sauska Pincészet, Villányi Rendezvénytér

 

„Legyen a vendégünk, BorZsongjunk együtt, vár a tavasz!” - hangzik rügyfakasztó jelmondatuk, amitől máris kedvre derül az utazni vágyó.

 

BorZsongás 2016:

  • a programfüzet ITT letölthető (események és étel/bor kínálatok)
  • az egészen részletes programleírás ITT megtekinthető
  • szálláshely ITT kereshető

Forrás: Villány-Siklósi Borút Egyesület

Kapcsolódó cikkek

szureti-felvonulas-villany400-1443334808.jpgVillány, 2015. szeptember 27. - Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, koncertek, előadások, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

Pécs, 2016. augusztus 5. - Ostromnapok elnevezésű fesztivált rendeznek Szigetváron a Zrínyi-emlékév keretében, a várostrom 450. évfordulójára emlékezve.

mienk-a-var400-1462735904.jpg

Budapest, 2016. május 9. - Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.