Balatoni kultúr-koktélok július 23-24-25-én

2015. július 23., csütörtök 07:05

furaniko400-1437595720.jpgBalatonföldvár, 2015. július 23. - Kánikula vagy lehűlés? Már alig tudjuk követni. De egy biztos: a KULTKIKÖTŐ ezen a hétvégén is frissítő kultúr-koktélokat ajánl minden műfajban minden korosztálynak Földvár, Boglár és Fenyves mellett Fonyódon is!

A július 23-a és 26-a közötti hétvégén Lázár Kati, Für Anikó és Pataki Szilvia mellett Márton András, Agatha Christie, Kovács Patrícia, Nagy Sándor és Karády Katalin is megjelenik a KULTKIKÖTŐben.

 

Fonyód – Fonyódi Kulturális Központ

 

Július 23. csütörtök 20.00 Kitalált világ – Für Anikó zenés estje

Egy személyes hangvételű, varázslatos, különleges atmoszférájú estének lehetnek részesei Für Anikó (első képünkön) Kitalált világ című akusztikus zenei estjének nézői-hallgatói. Hrutka Róbert zenéje, Bereményi Géza szövegei kiegészülnek azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit a színésznő, Für Anikó képvisel.

A Szerelmes dalt nézze meg a youtube-on.

 

Gyerekprogramok

Ezen a hétvégén Földváron, Bogláron és Fenyvesen is Mátyás király meséin derülhetünk, a bölcs, ravasz, jó humorral megáldott uralkodó fordulatos történeteiből, dicső tetteiből okulhatunk a szabadkai Meseszínpad és a Ramazuri Bábszínház jóvoltából. Az igazságos király történeteit ezerféleképpen mesélik: lesz itt néptánc, vásári bábjáték és színjáték is!

hirdetés

 

Balatonföldvár

 

Július 23. csütörtök 20.30 Kripli Mari – Lázár Kati estje

Lázár Kati a híres tragika írásait hol összerakta, hol szétszedte, aztán újrakezdte, hogy végül belekapaszkodjon Jászai Mari szerelmi szenvedélyébe, s köréje szőjön egy monodrámányi életet, és egy előadást. Nem fél egyedül felmenni a színpadra, bevállalja és felvállalja a tragika életét, és különben is – ahogy mondja – „Sok mindenben egyezünk Jászai Marival…”

 

Július 24. péntek 20.30 Agatha Christie: Egérfogó (Budaörsi Latinovits Színház) – krimi-színház

Főszereplők: Takács Kati, Márton András, Lovas Rozi, Nagy Dániel Viktor

Ha Agatha Christie nevét halljuk, gyilkosság cseng a fülünkben, méghozzá finom, úri, késsel-villával elkövetett gyilkosság, civilizált polgárok decens és diszkrét körében. Köztük van a gyilkos. Vajon a feltörekvő ifjú pár, a költőien hóbortos fiatalember, a nagyvilági dáma, a nyers katonaember vagy a kiejthetetlen nevű, lehetetlen szokásokkal előhozakodó külföldi a tettes? Mindenre fényt derít minden angolok legangolabbika, a nyomozó! (második képünkön)

Az előadás videó-ajánlóját nézze meg a youtube-on.

 

egerfogo7-1437596608.jpg

 

Július 25. szombat 20.30 Legyen a feleségem! (Játékszín) - bohózat

Főszereplők: Nagy Sándor, Pataki Szilvia, Kovács Patrícia, Lévay Viktória, Gálvölgyi János, Tóth Enikő

Nagy bajban van Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője. Az esti partiig karrierje érdekében feleséget kell szereznie! Vajon fotómodell kedvese, odaadó titkárnője vagy a bejárónő hajlandó vállalni e szerepet? Esetleg egyszerre mind a hárman? Máris kész a kalamajka!
Rövid videó: nézze meg a youtube-on.

 

Balatonboglár

 

Július 24. péntek 20.30 Flamenco-est – ingyenes koncert a Kápolna Színpadon

A Brisa del Aire formáció ének, gitár és tánc felállásban játszik autentikus flamenco darabokat. A flamenco hagyományos stílusjegyeinek köszönhetően a produkcióra az erős színpadi jelenlét, a szenvedélyesség, az élő, improvizatív zenei párbeszéd jellemző.

A Brisa del Aire felvételét nézze meg a youtube-on.

 

Július 25. szombat 20.30 L’art pour l’art Társulat: A postás, aki megeszi a leveleket (A Művelődési Ház udvara)

Az emberiség létezése óta keresi a világban felbukkanó kérdésekre a válaszokat. Mivégre születtünk, és mi történik velünk a halálunk után? Ki nevet a végén? Hogy kerül a csizma az asztalra, és miért jó a póknak? Mennyi a Pi értéke, és vajon mi lesz a L’art pour l’art Társulat legújabb estjének címe? Rengeteg kérdésre nem leljük a választ, az utolsó kettőre azonban igen: „3,14” és „A postás, aki megeszi a leveleket”.

Szereplők: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt, Szászi Móni (harmadik képünkön)

 

best-of-lart-pour-lartjpg-1437596675.jpg

 

Balatonfenyves

 

Július 25. szombat 20.30 Karády Katalin-est

A legendás tragika, Karády Katalin élete tele titkokkal és szenvedéllyel, férfiakkal és szerepekkel, csúcsokkal és mélypontokkal. És persze dalokkal. Fájdalmas, szerelmes, életerős, szívszaggató melódiákkal. Varga Klári színésznő fantasztikusan intenzív, csodálatos játékában egy nagyformátumú művész és ember képe kel új életre.

Videó: nézze meg a youtube-on.


Bővebb információ és részletes műsor: www.kultkikoto.hu

Kapcsolódó cikkek

balaton1-400-1431847512.jpgBudapest, 2015. május 18. - Idén is megrendezik a Nagyon Balaton programsorozatot: májustól szeptember végéig 25 esemény várja az érdeklődőket a Balaton régió rangos kulturális, gasztronómiai és sportfesztiváljaival.

Pécs, 2016. március 19. - A Csízy László számítógépes képgrafikáiból készült Együtt című kiállítás március 23-tól április 25-ig tekinthető meg a Szent István tér 17. szám alatti Civil Közösségek Háza Új Galériájában.

szendrey-petofi1-1360849384.jpg

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert...