Az Örkény Színház teljes társulata a Katlanon

2015. május 10., vasárnap 08:00

Baranya, 2015. május 10. - Az idei Ördögkatlan Fesztiválon Ránki Dezső, Dresch Mihály és Wahorn András mellett díszvendég lesz az Örkény Színház is, amely teljes társulatával lép fel az összművészeti fesztiválon augusztus 4. és 8. között.

Az Örkény Színház legkedvesebb darabjait, a Tóték, az Azt meséld el, Pista! és az Anyám tyúkja című produkciókat adja elő, valamint Esztrád címmel koncertet ad a teljes társulat, továbbá a Máthé Zsolt által "vezényelt" Örkény Vurstli is bemutatkozik.

 

Ránki Dezső világhírű zongoraművész Beethoven egyik zongoraversenyét adja elő a Bujtor Balázs vezette Hungarian Studio Orchestrával együtt a beremendi Megbékélés kápolnánál, Dresch Mihály, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja két kvartettel lép fel a Vylyan Teraszon és Palkonyán, Wahorn András pedig barátaival, a Tapasztalt ecsetek nevű festőművészekből álló formációval, valamint a Búcsúkoncert Zenekar vendégeként is színpadra lép.

hirdetés

 

Az öt napon át, a négy katlanfaluban, Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan Teraszon zajló sorozatban számos színházi darabot láthat a közönség többek közt a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Szabadkai Népszínház, a K2 Színház, a Pintér Béla és Társulata, a Hoppart és a Pesti Magyar Színiakadémia előadásában.

 

Lesz számos családi és gyerekprogram is, valamint koncertet ad mások mellett a Quimby, Palya Bea, a Buda Folk Band, a Psycho Mutants, a Besh o droM, a 30Y, a Kiscsillag, Little G Weevil és a Pribojszki-duó, Paul-Ronney Angel & Ane Angel, Szirtes Edina Mókus, a Budapest Bár Bangó Margittal egészül ki, de Cseh Tamás-emlékestre is sor kerül.

 

A Csurgói Református Gimnázium és a Jelenkor irodalmi estjén vendég lesz Esterházy Péter, Kemény István és Nyáry Krisztián, emellett szerveznek kritikai szalont és több slam-poetry estet is.

 

A kiállítások, filmvetítések, beszélgetések mellett részt lehet venni a Katlanfutáson, valamint a 25 éves Mediawawe fesztivál és a szintén negyedszázados Művészetek völgye programjain is.

 

Forrás: MTI, bővebben: www.ordogkatlan.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. szeptember 10. - Tartalmas, szórakoztató programokat kínál az érdeklődőknek a Pécsi Napok multikulturális rendezvénysorozat szeptember 17. és 27. között.

lampagyujtogatok-plakat42-400-1429587615.jpgBudapest, 2015. április 21. - A világ első kultúr sci-fije kerül április 22-én a magyar mozik vásznára. Szerdán este egy hatalmas, egyszeri és megismételhetetlen, különleges közösségi élményben lesz része azoknak, akik ellátogatnak a programhoz csatlakozó mozikba.

gilbert-varga400-credit-felix-broede-1452931022.jpg

Pécs, 2016. január 16. - Rendhagyó koncerttel, vagyis idehaza ritkán hallott kompozíciókkal várja a Pannon Filharmonikusok következő hangversenyeinek közönségét. Január 22-én Budapesten, 23-án Pécsett a zenekar nem kevesebbre vállalkozik, minthogy fiesztahangulatot teremt, valamint mediterrán nyárestéket idéz meg a Müpa, illetve a Kodály Központ hangversenytermében.