Apák könyve prózában és zenében

2016. április 22., péntek 06:05

vamos-miklos400-1461272493.jpg

Pécs, 2016. április 22. - Apás napra készül a Pannon Filharmonikusok, május 7-én, szombat délután ugyanis a zenekar egy egész napos programsorozattal járja körbe az apaság mai és múltbeli mibenlétének kérdéseit.

A délutáni programkínálat Vámos Miklós Apák könyve című családregénye és annak zenei feldolgozása köré szerveződik. A zenekar hangversenyprogramja rendhagyó módon ezúttal egy prózai előadással kezdődik, melyet maga az író tart felmenői életéről, sorsáról, ezt követi a Pannon Filharmonikusok és Gerendás Péter közös hangversenye, melyen az ismert muzsikus Apák könyve című, könnyűzenei albumának szimfonikus feldolgozása hangzik el. A nagyzenekari átirat Fekete-Kovács Kornél munkája, aki mint trombitaművész szintén közreműködik a produkcióban.

 

A 18 órakor kezdődő koncertprogramot 16 órától egy erre az alkalomra megkomponált portrébeszélgetés előzi meg, melyen a pécsi, rádiós újságíró, Schweier Rita közismert pécsi apákkal és felnőtt gyermekeikkel beszélget az apaságról, a gyermekek és az apák kapcsolatáról. A beszélgetés résztvevői:

hirdetés

 

Pinczehelyi Sándor és Pincehelyi András

Prof. dr. Szabó István és Ifj. dr. Szabó István (egyetemi magántanár)

Dr. Zeller Gyula és Dr. Zeller Judit

 

A portrébeszélgetésre jegyet váltók egy sütemény és egy frissítő elfogyasztása mellett hallgathatják meg a családi diskurzusokat.

 

Az egész napos programsort egy - a Kodály Központ hangversenytermében 14 órakor megrendezett - filmvetítés indítja útjára, melyen Robert Benton - Dustin Hoffmann és Meryl Streep főszereplésével készült - Kramer kontra kramer című, többszörös Oscar-díjas filmjét nézhetik meg az érdeklődők.

 

gerendas-peter500-1461272801.jpg

 

Teljes program:

  • 14:00 Filmvetítés: Kramer kontra kramer
  • 16:00 "Nem esik messze..." - portrébeszélgetés pécsi apákkal és gyermekeikkel Schweier Rita moderálásával
  • 18:00 Hangversenyprogram: Vámos Miklós előadása, majd Gerendás Péter és a Pannon Filharmonikusok közös koncertje (közreműködik, hangszerelés: Fekete-Kovács Kornél)

A Pannon Filharmonikusok szeretettel vár minden apát, anyát, fiút és lányt. Jegyek személyesen a Kodály Központ jegypénztárában és az ismert jegyirodákban, online pedig a www.jegymester.hu weboldalon válthatók.

 

Forrás: PFZ

 

fekete-kovacs-kornel500-1461272833.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. szeptember 5. - Mintegy harminc programmal, köztük a Kiscsillag, a 30Y és a Ripoff Raskolnikov Band koncertjével várja látogatóit a Pécsi Napok szeptember 16. és 25. között.

rakonczai-racz400-1391325687.jpgRakonczai Viktor és Rácz Gergő szerzői estjével ünnepli a Pannon Filharmonikusok a szerelem ünnepét február 14-én és február 15-én este 7 órakor a pécsi Kodály Központban. A koncertek előadói a hazai popélet közismert és közkedvelt alakjai lesznek.

pergoweb-kovacs-judit-pnt-1379469639.jpgNégy egymást követő este kínál szórakozást a közönségnek a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amelyet szeptember 19. és 22. között már hetedik alkalommal rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.