Ütközéssel bünteti a szabálytalankodó autósokat egy buszsofőr

2013. március 12., kedd 11:30

Ütközéssel bünteti a szabálytalankodó autósokat egy buszsofőr Oroszországban, de anélkül, hogy személyi sérülést okozna.

Alekszej Volkov a férfi neve, de jobbára csak úgy hívják, hogy a "Büntető". A busz kamerájával fel is veszi az ütközéseket,majd youtube-ra is feltölti őket. Mindig olyanok autójába hajt bele, akik szabálytalanul bevágnak elé. Demokratikusan ütközik: a csillogó terepjárók éppúgy megkapják a magukét, mint a rozsdamarta zsigulik. Eddig már több mint száz szabálytalankodót "büntetett meg", és úgy érzi, hogy ténykedésének kezd eredménye lenni.

hirdetés

 

 "A helyzet fokozatosan javul oktatói munkámnak köszönhetően" - idézte Volkovot a brit Metro újság.

A buszvállalat nem bánja, amit művel.

"Amíg nem az én hibámból történik ütközés, a vezetőség nem törődik a dologgal. A busz általában csak kicsit sérül, ha meg nagyobb a kár, a biztosító úgyis kifizeti a javítást" - mondta a leckéztető sofőr.

 

"Nézzük csak a legutóbbi balesetem. Mi mást tehettem volna? Mentem volna balra, bele a szembejövő forgalomba? Vagy hirtelen fékeznem kellett volna, amivel meg az utasaimat sodrom veszélybe? Mindkét esetben az én jogosítványomat vették volna el, és nekem lett volna belőle problémám, miközben az a rohadék meg boldogan hagyja el a helyszínt" – mondta a Russian Newsnak a sofőr, aki 2007-ben kezdte videóra venni az ütközéseket, hogy azokkal védekezzen a későbbiekben. 

 

A bosszuálló sofőr nagy népszerűségnek örvend, sokan "Megtorlóként" is emlegetik.

Kapcsolódó cikkek

a-szenergy-csapat-autoja-a-startvonalnal400-1432497043.jpgRotterdam, 2015. május 25. - Idén rekordszámú, hat diákcsapat képviselte hazánkat Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági  és innovációs diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on, amelyen az győz, akinek saját tervezésű autója a legtöbb kilométert képes megtenni egyetlen liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával.

 Az étellel bevitt, túl nagy mennyiségű réz hozzájárulhat Alzheimer-kór kialakulásához - állapította meg egy amerikai tanulmány.

mustafah-abdulaziz400-1464013482.jpg

Budapest, 2016. május 24. - Magyar fotósok alkotásait is várják augusztus 22-ig a harmadik alkalommal meghirdetett Syngenta Nemzetközi Fotópályázatra, amelynek témája ezúttal a fenntartható növekedés lesz. A legjobb fotók készítői pénzjutalmat kapnak és a világ több nagyvárosában rendezendő kiállításon mutathatják be jövőre a nyertes alkotásaikat. A nevezés díjmentes.