Több tucatnyi embert temetett maga alá egy földcsuszamlás Tibetben

2013. március 29., péntek 18:06

Peking, 2013. március 29., péntek  - Nyolcvanhárom embert temetett el élve egy hatalmas földcsuszamlás Tibet bányászati területén, Lhásza térségében, 4600 méteres tengerszint feletti magasságban - jelentette a kínai média pénteken.

 A szerencsétlenül járt bányászok Kína legnagyobb állami aranytermelő vállalata, a China National Gold Group Corporation egyik leányvállalatának alkalmazottai.
 A katasztrófa helyi idő szerint reggel hat óra körül történt. Az érintett területet csaknem kétmillió köbméternyi sár, sziklák, hordalék terítette be, három kilométer hosszan - közölte a helyi kormányzat.
 A mentésben több mint ezren vesznek részt, köztük rendőrök, tűzoltók és egészségügyi dolgozók. Körülbelül 200 nagy teherautó és munkagép van a helyszínen, 15 mentőkutya és ugyanennyi életjelkereső detektor segíti az esetleges túlélők felderítését, a kutatást.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

hacker-1395761695.png

Budapest, 2014. március 25. - A vállalatok több mint 60 százalékát érte valamilyen jellegű kibertámadás az elmúlt év során, de informatikusok mégis jobban tartanak a vállalati alkalmazottaktól és az alvállalkozóktól, mint a hackerektől - tájékoztatta a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete az MTI-t a Cyberthreat Defense Report 2014 tanulmány megállapításairól.

zrinyi-szobor-elszallitasa-2016aprilis400-1462247311.jpg

Zágráb, 2016. május 3. - A szigetvári ütközet 450. évfordulója alkalmából Zrínyi Miklós és kora címmel rendez nemzetközi tudományos konferenciát csütörtökön Zágrábban a magyar nagykövetség és a Zágrábi Magyar Intézet. A Zrínyi-programsorozatot egy nappal korábban kiállítással nyitják meg - tájékoztatta az MTI-t Sokcsevits Dénes igazgató.

Zágráb, 2015. március 11. - Kilátástalanság, növekvő munkanélküliség és egyre aggasztóbb szociális helyzet jellemzi Horvátországot - jelent meg a Novi List regionális napilapban.