Taxisofőrnek álcázta magát a norvég kormányfő

2013. augusztus 12., hétfő 00:13

Igazi norvég szavazókat akart hallani, ezért taxisofőrnek csapott fel egy délután erejéig Jens Stoltenberg norvég kormányfő, mondván hogy a taxi azon kevés helyek egyike, ahol az emberek megosztják másokkal a tényleges véleményüket - írta vasárnap honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

 A norvég miniszterelnök a Facebook-oldalán tette közzé a rejtett kamerákkal rögzített oslói sofőrködését.
    Stoltenberg júniusban hajtotta végre titkos akcióját egy reklámcéggel együttműködve, a felvételből film készült, amelyet a közelgő választási hadjárat részeként használnak majd fel. A skandináv országban szeptemberben tartják a parlamenti választásokat.

hirdetés


    "Fontos számomra, hogy megtudjam, mit gondolnak valójában az emberek" - nyilatkozott a norvég médiának "szerepjátékával" kapcsolatban a kormányfő. "És ha van egy hely, ahol az emberek tényleg elmondják, mit gondolnak a legtöbb dologról, az a taxi" - tette hozzá.


    Az autóban napszemüveget és taxis egyenruhát viselő Stoltenberg csak abban az esetben fedte fel kilétét, ha felismerték. Az utasok többsége elég hamar észrevette, hogy valami furcsaság van a sofőrrel, volt, aki megjegyezte: "Ebből a szögből ön úgy néz ki, mint Stoltenberg". A beszélgetések többnyire politikai síkra terelődtek.


    A norvég kormányfő elmondása szerint nyolc éve nem ült a volán mögött, ami a vezetésén meg is látszott: egyszer hibázott is, amikor az automata kocsit hirtelen lefékezte, mert a fékpedálról azt hitte, hogy az a kuplung.


    "Azt hiszem az ország és a norvég taxik szolgáltatását igénybe vevők jobban járnak, ha kormányfő vagyok, nem pedig taxisofőr" - válaszolta a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy taxizna-e főállásban, ha elveszítené a közelgő választásokat.

Kapcsolódó cikkek

klein-david-annapurna400-1459912496.jpg

Budapest-Katmandu, 2016. április 6. - Klein Dávid azt a 8091 méter magas csúcsot készül elérni a Johnnie Walker Annapurna Expedíció keretében, amelyet 2012-ben Horváth Tibornak, illetve akkori társainak, Erőss Zsoltnak, Kollár Lajosnak és Mécs Lászlónak nem sikerült.

Washington, 2013. május 30., csütörtök - A Holt-tengeri tekercsek darabkáit árulja a nemzetközi műkincspiacon egy palesztin család, nem kis felháborodást keltve ezzel a régészek és a Bibliával foglakozó történészek körében.

tree-storm-britain400-28-10-2013-1382986499.jpgLondon, 2013. október 28. - Halálos áldozatokkal járt és súlyos fennakadásokat okozott Nagy-Britannia déli harmadában az utóbbi évek legnagyobb vihara, amely hétfőn végigsöpört Londonon is. Több mint félmillió angliai háztartás maradt áramellátás nélkül, és a brit főváros tömegközlekedése hosszú órákra gyakorlatilag összeomlott.