Sikeres bemutatkozás a bécsi GUT-on

2014. október 5., vasárnap 08:00

gut-wien1-400-1412447720.jpgBécs-Győr-Pécs, 2014. október 5. - A Magyar Turizmus Zrt. már negyedik alkalommal szervezte meg a hagyományos Nagy Magyar Turizmusnapot Bécsben. Október 2-án egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Kínálatával Nyugat-Dunántúl mellett Dél-Dunántúl is képviseltette magát a rendezvényen.

A találkozó német elnevezése (GUT - Grosser Ungarn Tourismustag) mára önálló védjeggyé vált az ausztriai szakmai körökben. A 210 fő részvételével zajló rendezvényről az osztrák APA hírügynökség képgalériája megtekinthető itt. A prémium kategóriás rendezvény célja a bővülő hazai turisztikai kínálat és aktualitások megismertetése, piacra segítése, kedvező promóciója, és elismertetése Ausztriában. A szakmai fórum fontos küldetése, hogy a hazai turisztikai kis- és középvállalkozások hozzájussanak azokhoz az információkhoz és kapcsolatrendszerhez, amelyek a sikeres piaci helytálláshoz szükségesek.

 

Az előzetes értékelések szerint meggyőző sikerrel szerepeltek a hazai turisztikai vállalkozások: az osztrák média és az utazásszervezők képviselői komoly érdeklődést mutattak az újdonságok és a bemutatott turisztikai szolgáltatások iránt. Összességében több mint ötven turisztikai szakember, szolgáltató érkezett erre a napra Magyarországról Bécsbe, hogy üzleti elképzeléseiket, turisztikai vonzerőiket és kincseiket megmutassák az osztrák utazási irodák, cégek és a sajtó képviselői számára.

hirdetés

 

Az évente ismétlődő, egész napos rendezvény keretében minden alkalommal azonos koncepciót követve egy-egy kiemelt turisztikai termék és úti cél, valamint Ausztriában még kevésbé ismert turisztikai termék, illetve úti cél mutatkozik be.

 

Az Ausztriában még titkos tippnek számító régiót idén Dél-Dunántúl jelentette, amelynek tíz szolgáltatója mutatta be turisztikai ajánlatát. Pécs és Kaposvár önálló standdal volt jelen, hasonlóan a Harkányi Gyógyfürdőhöz, a régió kastélyszállóihoz, valamint vadászati kínálatot bemutató erdőgazdaságokhoz.

 

gut-wien2-600-1412448043.jpg

 

A kulináris élvezetek, így a magyaros konyha jellegzetes ételei, s a régiók borai sem maradhattak le a terítékről. A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló ezúttal Bécsbe kitelepülve prezentálta cukrászatának különlegességeit, míg a borokat a villányi és a szekszárdi borrégió szolgáltatta, s különlegességként bemutatkozott szekszárdi Mészáros Borház egyedi borszállodája is. A vad- és halételeket a bécsi magyar nagykövetség mesterszakácsa készítette el a vendégek számára.

 

Idén a súlyponti régió Nyugat-Dunántúl volt, amelynek fürdővárosaiban minden harmadik magyarországi osztrák vendégéjszaka realizálódik. Az osztrák piacon még hatalmas tartalékokkal rendelkező Győr városa külön prezentációval szerepelt, átütő sikerrel. A fürdővárosok - Hévíz, Sárvár, Bük - és Győr mellett Sopron, Celldömölk és Zalaegerszeg városa is képviseltette magát. A fertődi Esterházy Kastély az új működési struktúrája kialakítása óta először mutatkozott be Ausztriában a Magyar Turizmus Zrt. rendezvényén. A kiállítók teljes listája elérhető ide kattintva.

 

A határnyitás 25. évfordulójára emlékezve a PaNaNet-projekt keretében az elmúlt években megvalósult turisztikai fejlesztéseket mutatták be, ezzel szimbolikusan is szemléltetve, hogy mára a határ nem elválaszt, hanem összeköt. A rendezvényre meghívást kaptak az MT Zrt. „tiszteletbeli turizmus nagykövetei" is, akik az ausztriai magyar diaszpóra köréből csatlakoztak a két éve indított Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalomhoz.

 

A GUT részletes programja és prezentációi megtekinthetők itt: tourismustag2014.visit-hungary.at. A prémium turizmusnap egy azon 45 rendezvény közül, amelyek idén szeptember és december között valósulnak meg az ausztriai magyar külképviseletek - nagykövetség, Balassi Intézet, MT Zrt. - együttműködésében.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, MTI-fotó: Filep István

Kapcsolódó cikkek

Washington, 2013. május 30., csütörtök - A Holt-tengeri tekercsek darabkáit árulja a nemzetközi műkincspiacon egy palesztin család, nem kis felháborodást keltve ezzel a régészek és a Bibliával foglakozó történészek körében.

foto-john-stillwell-afp-1360163433.jpgA herceg megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint bevetései során tálib lázadókkal végzett.A legnagyobb nemzetközi sajtóorgánumok még korábban interjút készíthettek Harry herceggel katonai bevetéseiről, de ezeket csak azután publikálhatták, miután a trónörökös már elhagyta Afganisztánt. 

Újra működik magyar főkonzulátus a horvátországi Eszéken (Osijek). A külképviselet épületét Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Josko Klisovic horvát külügyminiszter-helyettes adta át. A képviseletet De Blasio Antonio főkonzul vezeti.