Shell Eco-marathon: csapataink már Rotterdamban

2014. május 15., csütörtök 06:00

keszul-a-pollack-eco-team400-1400098380.jpgRotterdam, 2014. május 15. - Tegnap már az összes magyar résztvevő - így a pécsi Pollack Eco Team, a kecskeméti GAMF és Electric Kandó, a Győri SZEnergy Team és az Óbudai Egyetem csapata is  - szerencsésen megérkezett a rotterdami Ahoy Arénába, a pénteken kezdődő idei Shell Eco-marathon Europe üzemanyag-hatékonysági versenyre.

A résztvevő közel 200 diákcsapatnak szigorú technikai vizsgálaton kell átesniük, mielőtt megkezdhetik a verseny előtti szabadedzéseket a különleges, Rotterdam belvárosában kialakított versenypályán.

 

A tavaly kategóriájában második helyezést elérő GAMF vett részt legelsőként a technikai vizsgálaton, és csapata a magyar diákok közül elsőként kedden sikeresen átesett a szükséges ellenőrzésen. Mivel a kecskemétiek tavaly és két éve is kiemelkedő, 2696 illetve 2367 kilométer/literes fogyasztást értek el, a technikai zsűri idén is nagy érdeklődéssel vizsgálta a kecskeméti főiskola diákjai által tervezett és épített különleges Megaméter IV. nevű járművet.

hirdetés

 

Nem sokkal később a másik kecskeméti csapat, a Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is sikeresen átmentek a gépátvételen, majd az egyetlen magyar UrbanConcept járművel a győriek is sikerrel vették az első kihívást. Tegnap a pécsi diákok (képünkön járművükkel) és az Óbudai Egyetem csapata készítette fel járművét a hivatalos vizsgálatra, reményeik szerint hamarosan ők is megkezdhetik első tesztkörüket.

 

keszul-a-pollack-eco-team620-1400098577.jpg

Kapcsolódó cikkek

Zágráb, 2013. május 24., péntek - Július elsejétől csak energiatanúsítvánnyal ellátott ingatlant lehet eladni vagy bérbe adni Horvátországban - adta hírül a tportal.hr internetes újság.

xvi-benedek-1360780247.jpg

Utolsó miséjét tartotta ma XVI. Benedek pápa. Az elmúlt napokat imádkozással és gondolkodással töltötte, ám döntése végleges: lemond.

London, 2013. április 3., szerda - "Helen, agyonlőttem a férjem, most tüntetem el a koszt, gyere segíteni elásni!" - mondta telefonon a nővérének egy nő komor hangon, de csupán április elsejei tréfaként az Egyesült Államokban, ami miatt azután bilincs kattant csuklóin, de már nem viccből.