Rubikkocka-kirakás rekordját döntötte meg egy Lego

2014. március 17., hétfő 14:11

kocka-rubik-1395064289.png

Mindenkis másra használja a Lego-t. Most két angol mérnöknek sikerült egy olyan robotot építeni Lego-ból, amely képes kirakni a Rubikkockát, ráadásul világrekordot is döntött.  2,32 másodperccel megdöntötték a hivatalos, emberi kockakirakási világrekordot.

Mats Valk volt a hivatalos rekordtartó, aki 5.55 másodperc alatt rakta ki a bűvös kockát. Ezt a rekordot döntötte meg az a gép, melyet Lego-ból épített két angliai mérnők. A gép egy összetett, komplex szerkezet, motorral és karral, mely összeköttetésben áll egy okostelefonnal. 
 

hirdetés

Írniuk kellett egy programot, mely képes érzékelni a színeket, és meg tudja oldani a kirakást. David Gilday és Mike Dobson beszámolói szerint, a legnehezebb rész az összerakás volt. Meg kellett oldani, hogy a karok jól mozogjanak, ha túl gyors akkor beragadhat a kocka, és össze kellett hangolni az okostelefont a motorral is. A következő nagy tervük, a saját rekordjuk megdöntése lesz.

 

A gépről készült videót megtekinthetik: video

 

Forrás: THE VERGE

Kapcsolódó cikkek

Prága, 2016. augusztus 12. - Elégedettebbek a csehek és a lengyelek országuk gazdaságával és saját életszínvonalukkal, mint a magyarok és a szlovákok - derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyet a CVVM prágai közvélemény-kutató intézet készített partnereinek közreműködésével júniusban a négy visegrádi államban.

0584-szeptember-11-het-dolog-amit-eddig-nem-tudtunk-a-terror-elleni-haborurol-1410444755.jpg

Sokkolta a világot a terrortámadás, ami miatt az amerikai biztonsági szolgálat teljes készültségben várta ezt a napot, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan. A tragikus évforduló ugyanis nem csak az amerikaiak számára fontos, az iszlamista terrorszervezetek is szimbolikus jelentőséget tulajdonítanak szeptember 11-nek, noha fenyegetésről egyelőre nem tudni.

Bécs, 2013. április 10., szerda - A magyar kormány politikájáról, az ellenzékről és a választási törvényről is szó volt azon a bécsi vitaesten, amelyet kedden tartottak Heller Ágnes, Bauer Tamás és Paul Lendvai részvételével.