"Royal Baby"-lázban London: előbb érkezhet a hercegi utód?

2013. július 3., szerda 17:02

London, 2013. július 3., szerda - Teljes a "Royal Baby"-láz Londonban, különösen azoknak a spekulációknak a hatására, amelyek szerint Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermeke az eddigi nem hivatalos utalásokban szereplő július közepi időpontnál hamarabb, akár már ezen a héten megszülethet.

A brit trón majdani várományosának feleségéről december elején derült ki, hogy várandós, miután heveny terhességi rosszullétei miatt kórházba kellett szállítani.
Azt azonban, hogy mikor várható az utód, a brit sajtó azóta is csak találgatja. A legtöbbször emlegetett időpont július 13., vagyis a jövő hét szombatja; ezt állítólag a hercegi pár egyik közeli barátja kotyogta ki még májusban a bulvársajtónak.
A szerdai The Daily Telegraph szerint ugyanakkor egyáltalán nem zárható ki, hogy Vilmos és Katalin szándékosan hamis időpontot szivárogtatott ki a várható hatalmas médiafelhajtás késleltetésének reményében. A tekintélyes brit konzervatív napilap felidézi, hogy Vilmos herceg édesanyja, a néhai Diana hercegnő korabeli értesülések szerint ugyancsak a sajtófigyelem elterelésének szándékával terjesztette el első fiának várható születési időpontjaként 1982. július 1-jét. Vilmos végül tíz nappal korábban, június 21-én jött a világra.

hirdetés


A Telegraph szerint több gyanús fejlemény is táplálja azokat a találgatásokat, hogy Vilmos és Katalin szintén ehhez a taktikához folyamodott, és elsőszülött gyermekük akár már ezen a héten megérkezhet. A lap e jelek közé sorolja, hogy Marcus Setchell udvari nőgyógyász, aki levezeti majd a szülést, bennfentes források szerint már két hete egy korty szeszesitalt sem fogyaszt még társasági összejöveteleken sem, mivel "bármelyik pillanatban" várja a hívást.


A londoni fogadóipar ugyanakkor abból vont le messzemenő következtetéseket, hogy Katalin a minap nem jelent meg Vilmos társaságában egy családi barát, Thomas van Straubenzee esküvőjén. A fogadóirodák ezután sürgősen elkezdték szűkíteni annak a fogadási lehetőségnek a nyereményesélyét, hogy a hercegi pár első gyermeke már ezen a héten megszületik.
A Ladbrokes hálózat szerdán ezt a fogadást már csak 3/1-es - vagyis a járulékok és jutalékok levonása után meglehetősen kevés hasznot ígérő - eséllyel kínálta.


Mindezen jelek hatására a világmédia máris megszállta annak a londoni kórháznak az utcáját, amelyben a gyermek világra jön. Katalin hercegnő ugyanabban a magánkórházban - az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű klinikáján - hozza világra elsőszülöttjét, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.
A kórház előtt már letáboroztak a legnagyobb tévétársaságok stábjai, és egyre több fotós is kiköltözik a helyszínre.


A hercegi utód érkezéséről azonban a hagyományos menetrend alapján először a királyi családot értesíti majd a klinika egy írásos jegyzékben, amelyet rendőrségi kísérettel szállítanak a Buckingham-palotába, az első számú londoni királyi rezidenciára. Egyidejűleg értesítik Katalin hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - szüleit is, de a nép és a sajtó - legalábbis hivatalosan - csak akkor szerez tudomást a jeles eseményről, amikor az írásos értesítést a hagyományoknak megfelelően közszemlére teszik a palota híres kovácsoltvas főkapujánál.


Bármikor érkezzék is a gyermek - aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz -, az bizonyos, hogy nem marad ágy és ruha nélkül. A Kensington-palota - Vilmos és Katalin hivatalos rezidenciája - bejelentette ugyanis, hogy a finn kormány egy "babadobozt" küldött ajándékba a házaspárnak. A dobozban, amelyet Finnországban hagyományosan minden várandós kismama megkap, a rugdalózótól, a fürdőlepedőtől, a hajkefétől és a körömollótól kezdve a hagyományos szövetpelenkán át a képeskönyvekig és a rágcsálható játékokig minden szükséges felszerelés megtalálható, és maga a doboz akár bölcsőként is szolgálhat.

Kapcsolódó cikkek

Bukarest, 2015. december 21. - Több százan vonultak Norvégia bukaresti nagykövetsége elé szombaton az oslói gyermekvédelmi hatóság ellen tüntetve, azzal a norvég-román házaspárral szolidaritást vállalva, amelytől a norvég hatóságok elvették öt gyermekét - közölte vasárnap internetes oldalán az erdélyi Krónika című lap.

A következő három évben a Nestlé tízezer fiatalnak nyújt álláslehetőséget Európa-szerte. Az ifjúsági kezdeményezés részeként ezen felül további tízezer 30 év alatti fiatalnak kínál gyakornoki lehetőséget a cég, iskolai tanácsadói programokat indít, valamint európai beszállítóit is felhívja a csatlakozásra. A Nestlé több magyarországi partnere jelezte már, hogy részt vesz a kezdeményezésben.

Boston, 2013. június 27., csütörtök - Lyukas tüdővel, törött bordával, bordaköziizom-szakadással és kiugrott vállal játszott Patrice Bergeron, a Boston Bruins kanadai csatára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei döntőjének utolsó, magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzésén.