Öregek ittasan is vezethetnek, de csak lassan

2013. január 24., csütörtök 11:02

old-man-driving-car-1359022058.jpegIdős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata. A testület ülésén öten szavaztak a meghökkentő javaslat mellett - mindannyian kocsmárosok, vagy volt kocsmárosok. A szavazáson hét "megyeatya" tartózkodott, tucatnyi pedig nem tartózkodott a teremben, mert el se ment az ülésre. A javaslattal Danny Healy-Rae tanácsos rukkolt ki. Indoklása szerint az autóvezetői szeszhatár megemelése hangulatjavító: segítene azokon az öregeken, akik magányosan tengetik napjaikat otthon és búskomorságba esnek, viszont eljárnának kocsmázni, ha utána haza is hajthatnának autóikkal. Healy-Rae rámutatott arra, hogy gyér forgalmú utakat használnának, és csak nagyon lassan szabadna haladniuk.

 

Az önkormányzati döntés most Alan Shattner, Írország igazságügy-minisztere elé kerül azzal a kérelemmel, hogy adjon ki külön vezetői engedélyeket az eldugott vidéki helységekben lakó öregek számára.

hirdetés

 

Hogy pontosan hány év felettieknek járhatna az engedély, mennyit ihatnának, milyen sebességgel vezethetnének, arra nem tért ki a The Daily Telegraph című brit lap, mert feltehetően Kerry "megyeatyái" sem. Nem valószínű, hogy döntésük megértésre talál a miniszternél. A közlekedésbiztonsági hatóság máris esztelennek minősítette az egész ötletet.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

dubrovnik400-1438017096.jpgBudapest, 2015. július 28. - Látványos demonstrációval és „Tiszta Adriát! Olaj helyett megújulókat!” feliratú transzparensekkel indított aláírásgyűjtést a Greenpeace a múlt héten. A szervezet az Adriai-tenger horvát partjainál tervezett olajkitermelés ellen tiltakozik.

Róma, 2013. június 24., hétfő - Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta a közhivatal viseléstől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

 Washington, 2013. július 2., kedd (MTI) - Ősi kukoricaföldek maradványainak elemzésével próbálják felbecsülni a kutatók a guatemalai Tikal maja romváros egykori lakosságának pontos méretét.