Német magazin: Pécs és környéke az ínyencek ideális úti célja
Budapest, 2014. augusztus 25. - „Schwäbische Türkei" - eine Region für Gourmets und Genießer - írja Christa Lanz újságíró, aki kétoldalas írásával elsősorban az ínyenceket szólította meg - közölte a Magyar Turizmus Zrt.
A cikk szerint a régió finom boraival, kiváló borászaival, ízletes biotermékeivel, nyugalmat árasztó ökofalvaival - mint pl. Gyűrűfű, Bükkösd vagy a házi készítésű kecskesajtjáról és annak érdekes sorsú előállítóiról híres Almáskeresztúr (képünkön) - mindenképpen figyelmet érdemel. A gasztronómia mellett a vidék egyedülálló kínálatához a sváb környezet is hozzátartozik, ami különleges élményt ad valamennyi német ajkú turistának, hiszen egy másik kultúrában, mégis anyanyelvüket használva tölthetik szabadságukat. Ezt az élményt teszi még kellemesebbé a mediterrán klíma és egy látogatás a pezsgő hangulatú, közeli Pécsre.
A cikk szerzője a HÖMA Kiadó munkatársaként tavaly ősszel az MT Zrt. meghívására járt hazánkban. A kiadó célja, hogy különféle publikáción keresztül érdekes információkkal lássa el a Rajna-Neckar vidék és Pfalz lakosait, illetve az odalátogatókat. A régió több nagyvárosában, összesen 100 ezer példányban megjelenő városi magazinokat a Die Rheinpfalz napilap mellékleteként, illetve több helyen ingyenesen kihelyezve terjesztik, ezáltal megsokszorozódik az olvasók száma.
Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, fotó: KABA FARM, Almáskeresztúr
Párizs, 2014. március 8. - Európa nagy részén nagyobb lesz a felmelegedés a globális átlagnál, ha a földfelszíni hőmérséklet az ipari forradalom előtti szinthez képest két Celsius-fokkal emelkedik - derítették ki francia kutatók.
1956. november 4. után közel 200 ezer magyar hagyta el az országot. A kivándorlók nagy része Ausztria felé menekült. Közel húszezer magyar azonban a volt Jugoszlávia felé vette az irányt. A „Déli Kapu” nyitva volt. A „Mecseki Láthatatlanok”, az utolsó harcoló egység vezetői is a Dráván keresztül indultak új hazát keresni.