Már 10 éve facebookozunk

2014. február 4., kedd 13:55

facebook-icon-1391521586.jpgManapság már szinte nincs ember, aki ne használná, vagy legalábbis ne ismerné a Facebookot. A portál tizedik születésnapján megállapíthatjuk, hogy mára mindennapjaink meghatározó részévé vált, és az egyik legjelentősebb hírforrásnak is számít. Alapítója, Mark Zuckerberg alig húszéves fejjel álmodta meg az oldalt, amely az évek során hatalmas erővel szippantotta magába felhasználóit.

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2004. február 4-én kezdte meg működését a minden idők legnagyobb sikerét arató közösségi oldal, a Facebook. A Mark Zuckerberg és több harvardi csoporttársa által alapított site eredetileg thefacebook.com néven indult el, kifejezetten az egyetemi kapcsolatok kialakítására.
 

Azóta viszont sok minden megváltozott, 2013-ban már 1,2 milliárd aktív tag tevékenykedett a Facebookon, messze megelőzve korábbi riválisát, a MySpace-t. Mark Zuckerberg és csapata nem érték be ennyivel, 2012-ben megvásárolták az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Instagram-ot, tegnap pedig elindították  hírolvasó szolgáltatásukat, a Paper-t.

hirdetés

 

Mark Zuckerberg életéről film is készült 'A közösségi háló' címmel. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.
 

Senki nem számított arra, hogy ilyen hatalmasra növi ki magát az eredetileg egyetemi szolgáltatásként indult oldalt, az viszont a jövő kérdése, hogy ez az állapot meddig tart.

Kapcsolódó cikkek

Róma, 2013. június 24., hétfő - Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta a közhivatal viseléstől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

gyerekek-tanga400-1385216019.jpgMár gyerekkorom óta reméltem, hogy eljön az idő, mikor Afrika valamely országában találom meg a helyem, ha nem is örökre, de életem egy fontos szakaszát fogom ott tölteni. Nem csak úgy nyaralni, kedvtelésből, hanem valami hasznosat szerettem volna tenni ott. Soha nem gondolkodtam, hogy Afrika melyik része lenne számomra a legideálisabb. Engem az egész kontinens vonzott.

Párizs, 2013. április 3., szerda - A 49 éves Jean-Luc Martinez személyében fél évszázad után ismét régész került a Louvre múzeumának igazgatói székébe.