Magyar világcsúcs

2013. május 7., kedd 11:31

 Fort Benning, 2013. május 7., kedd - Sidi Péter az alapversenyben világcsúcsot ért el, a döntőben végül a nyolcadik helyen végzett a férfi légpuskások között a Fort Benningben zajló sportlövő Világkupa-versenyen.

Az amerikai viadal honlapja szerint a szám háromszoros magyar Európa-bajnoka, illetve világbajnoki ezüstérmese a 60 lövéses alapversenyt 631,9 körös új rekorddal zárta, s óriási fölénnyel lett a legjobb. Az eddigi csúcsot az olasz Niccolo Campriani tartotta 631,3 körrel.

hirdetés

 

Az új szabályok szerint ugyanakkor a nyolc finalista eredményét a döntő előtt törlik, s ott mindenki tiszta lappal indul. A komáromi lövő ennek az új rendszernek lett most az áldozata, mivel hiába volt a jó alap, a fináléban elsőként, nyolc lövés után ő esett ki.


A számot a kínai Jang Hao-zsan nyerte meg.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

Los Angeles, 2014. március 12., szerda - Továbbra is drámaian alulreprezentáltak a nők a hollywoodi filmekben - hangsúlyozza egy most közzétett tanulmány, amelynek eredményei Cate Blanchett idei Oscar-beszédét húzzák alá.

Az amerikai tinédzser családja közeli barátja elvesztésekor az interneten kutatott a hasnyálmirigyrák után, a lehangoló statisztikai adatok láttán pedig megoldást keresett arra, hogy a betegséget már korai szakaszában ki lehessen mutatni. Hihetetlenül hangzik, de sikerült neki, kutatásairól pedig a TED egyik konferenciáján is beszámolt.

isztambul400-1415516581.jpgBudapest, 2014. november 9. - Ha nincs kulturális és bizalmi megalapozása két ország kapcsolatának, akkor az üzletemberek is nehezebben dolgoznak, azonban ha mindez megvan, a gazdasági együttműködések is gyümölcsözőbbek lesznek - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 33. Isztambuli Könyvvásár magyar standjának megnyitása után.