Magyar rendőrök horvát tengerparti szolgálatban

2014. július 6., vasárnap 08:00

Budapest-Zadar, 2014. július 6. - A nap 24 órájában hívható telefonszámokon is segítséget kérhetnek a Zadarban és a környékbeli településen nyaralók a horvát tengerparton szolgálatot teljesítő magyar rendőröktől.

A magyar rendőrökkel - tavalyhoz hasonlóan - Zadarban és környékén lehet találkozni augusztus 31-ig. Önálló intézkedési joggal nem rendelkeznek, feladataikat a hatályos horvát jogszabályok szerint a részükre kijelölt horvát rendőrtársuk irányításával és kíséretében látják el.

hirdetés

 

Idén már a közrendvédelmi feladatokat ellátó magyar rendőrök mellett magyar bűnügyesek is teljesítenek szolgálatot a tengerparton, őket az alábbi, a nap 24 órájában hívható telefonszámokon érhetik el a magyar turisták:

 

+36-70/378-7549

+36-70/378-7548

 

A telefonszámok megtalálhatók azokon a magyar nyelvű tájékoztatókon is, amelyeket a tengerparton pihenni vágyó honfitársaiknak osztanak szét majd a magyar rendőrök.

 

Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Kapcsolódó cikkek

 Rekordmértékű, kilogrammonkénti 740 ezer becquereles koncentrációjú radioaktív céziumot mutattak ki egy Fukusima közelében fogott halban több mint két évvel az ott bekövetkezett atomerőmű-balesetet követően - közölte szombaton a létesítményt üzemeltető TEPCO cég. A vállalatot szombati hírek szerint amerikai katonák perlik.

Zágráb, 2013. május 24., péntek - Július elsejétől csak energiatanúsítvánnyal ellátott ingatlant lehet eladni vagy bérbe adni Horvátországban - adta hírül a tportal.hr internetes újság.

oscar.jpgIdén 85. alkalommal adták át a filmvilág legrangosabb elismeréseit, az Oscar-díj gálája most sem okozott elképesztő meglepetéseket. A legjobb film Az Argo-akció lett.