Lyukas tüdővel és törött bordával játszott a döntőben

2013. június 27., csütörtök 13:35

Boston, 2013. június 27., csütörtök - Lyukas tüdővel, törött bordával, bordaköziizom-szakadással és kiugrott vállal játszott Patrice Bergeron, a Boston Bruins kanadai csatára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei döntőjének utolsó, magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzésén.

A klub honlapján közölte, hogy Bergeron a finálét követően kórházba vonult, egy napot töltött ott, majd hazaengedték. A 27 éves támadó áldozatvállalása sem segített csapatán, amely nem tudta megakadályozni a vendég Chicago Blackhawks győzelmét, egyben Stanley Kupa-diadalát.

hirdetés

 

Bergeron a rájátszásban a Bruins egyik legjobbja volt, 22 mérkőzésen 9 gólt ütött és hat gólpasszt adott. Egyike annak a 25 hokisnak, akinek olimpiai és világbajnoki aranyérme egyformán van, amellett Stanley Kupa-győztesnek is vallhatja magát. A bostoni kedvenc 2011-ben lett NHL-bajnok klubcsapatával, míg a kanadai válogatottal 2004-ben diadalmaskodott vb-n, s 2010-ben a vancouveri ötkarikás játékokon.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

old-man-driving-car-1359022058.jpegIdős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata. A testület ülésén öten szavaztak a meghökkentő javaslat mellett - mindannyian kocsmárosok, vagy volt kocsmárosok. A szavazáson hét "megyeatya" tartózkodott, tucatnyi pedig nem tartózkodott a teremben, mert el se ment az ülésre. A javaslattal Danny Healy-Rae tanácsos rukkolt ki. Indoklása szerint az autóvezetői szeszhatár megemelése hangulatjavító: segítene azokon az öregeken, akik magányosan tengetik napjaikat otthon és búskomorságba esnek, viszont eljárnának kocsmázni, ha utána haza is hajthatnának autóikkal. Healy-Rae rámutatott arra, hogy gyér forgalmú utakat használnának, és csak nagyon lassan szabadna haladniuk.

 

facebook-beer400-1393427757.jpgSok furcsasággal találkozhattunk már a Facebookon, de a most divatos ivós játék talán minden eddigin túltesz, végzetes követkeményeket vonva maga után.

Az amerikai tinédzser családja közeli barátja elvesztésekor az interneten kutatott a hasnyálmirigyrák után, a lehangoló statisztikai adatok láttán pedig megoldást keresett arra, hogy a betegséget már korai szakaszában ki lehessen mutatni. Hihetetlenül hangzik, de sikerült neki, kutatásairól pedig a TED egyik konferenciáján is beszámolt.