Lemondott Németországban a plágiumügyben elmarasztalt oktatási miniszter

2013. február 9., szombat 14:30

 Távozik hivatalából Anette Schavan német oktatási és kutatási miniszter - jelentette be Angela Merkel német kancellár Berlinben szombaton, négy nappal azt követően, hogy a minisztertől plágium miatt megvonták a doktori címet.

 Schavan és Merkel közösen tett sajtónyilatkozatot. Angela Merkel közölte: a miniszter felajánlotta lemondását, ő pedig "nehéz szívvel" elfogadta azt.

hirdetés

 

Anette Schavan pedig azt közölte: nem csalt és nem másolta doktori dolgozatát, és bírósághoz fordul a düsseldorfi Heinrich Heine egyetem keddi döntése miatt, amelyben érvénytelennek minősítették az értekezést és megvonták tudományos fokozatát.

 

(MTI)

 

 

Kapcsolódó cikkek

Százöt évesen is átment egy amerikai matróna az autóvezetői vizsgán, ami jogosítványa meghosszabbításához kellett.

irena-kozgyules2014-400-1390766316.jpgA megújuló energia nemzetközi érdekérvényesítő szervezete, az IRENA (Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség) január 18-19-én tartotta éves közgyűlését az Egyesült Arab Emirátusok (EAE) fővárosában, Abu Dhabiban. Magyarország a tanácskozáson csatlakozni szándékozó, megfigyelő státuszú meghívottként vett részt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

hambi-1360770485.jpg

Múlt hét végén még azt gondolták a britek, ha az uniós importhúst kizárják piacaikról, biztonságban érezhetik magukat. Az azóta lefolytatott vizsgálatok azonban súlyos törvénytelenségekre mutattak rá a szigetország legnagyobb megdöbbenésére a brit vágóhidakon is. A szupermarketben kapható fagyasztott marhahúsgolyókban egyharmad disznóhúst találtak, és több helyen kevertek a marhába lóhúst, ami ráadásul még szennyezett is volt. A hatóságok az összes lóvágóhíd ellen vizsgálatot rendeltek el, a termelők szerint nincs annyi labor az országban, ahol ezeket le lehetne folytatni.