Korrupció Romániában-Négy év letöltendő

2013. február 14., csütörtök 10:00

A romániai Legfelsőbb Ítélő és Semmítőszék jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy korrupcióval vádolt korábbi tagját, Maria David bírót.

 A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a másodfokon ítélkező öttagú bírói testület befolyással való üzérkedésben találta vétkesnek a korábbi kollégát.

 

hirdetés

A korrupcióellenes ügyészség által összeállított vádirat szerint a bíró 2009-ben 200 ezer euró csúszópénzt fogadott el egy üzletembertől, akinek azt ígérte, közbenjár egy számára kedvező ítélet kieszközléséért. Az üzletembert korábban első fokon három év börtönbüntetésre ítélték adócsalásért.

 

Az üzletember ügye a közbenjárás ellenére sem alakult számára kedvezően, ezért feljelentést tett a bíró ellen, aki 2012-ben további 110    ezer eurót kért tőle. Maria Davidot 2012 februárjában csúszópénz elfogadásakor tetten érték a nyomozók. A bíró előzetes letartóztatásban várta, hogy egykori kollégái ítélkezzenek fölötte.

 

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Igazi norvég szavazókat akart hallani, ezért taxisofőrnek csapott fel egy délután erejéig Jens Stoltenberg norvég kormányfő, mondván hogy a taxi azon kevés helyek egyike, ahol az emberek megosztják másokkal a tényleges véleményüket - írta vasárnap honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

Washington, 2013. április 1., hétfő - Egy nő szerepel annak a listának az élén, amely az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hamarosan leköszönő igazgatója, Robert S. Mueller lehetséges utódainak nevét tartalmazza - közölte hétfőn a The Washington Post.

Egyesült Államok, 2014. március 2. - Biztosan sok kínos, vagy ciki facebook-bejegyzéssel találkozhattunk már, ám a mostani komoly következményeket vont maga után. Egy amerikai férfi nagyjából 17 millió forintnak megfelelő összeget bukott el lánya postja miatt.