Jobbik: súlyos atrocitás érte a magyar szurkolókat múlt szerdán Szerbiában

2013. július 22., hétfő 15:31

Budapest, 2013. július 22., hétfő - A Jobbik szerint a szerb hatóságok kényszerítették, fogva tartották és kirabolták a Vojvodina-Budapest Honvéd nemzetközi labdarúgó-mérkőzésre tartó magyar szurkolókat múlt szerdán. Erről Szilágyi György országgyűlési képviselő számolt be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 Az eseményen jelen volt Kiss János, a Budapest Honvéd "egyik tiszteletbeli vezérszurkolója" is, aki részt vett a múlt szerdai utazáson. Azt mondta, hogy a magyar-szerb határon több órán át várakoztatták őket a határőrök a tűző napon a buszokban, majd leszállíttatták őket, és ezután a szerb rendőrök "mindent, ami megtetszett nekik" elvittek a járművekről. Közölte: a több száz magyar szurkoló, köztük több gyermekes család ételén és italán kívül a buszon hagyott készpénz, valamint fényképezőgépek és kamerák is eltűntek. Ezt követően rendőri felvezetéssel utaztak tovább az újvidéki stadionba, de útközben nem állhattak meg, még mosdóra menni sem, és a stadionba érkezéskor sem biztosítottak számukra lehetőséget vásárlásra.

hirdetés


Szilágyi György kijelentette: súlyos atrocitás érte a magyar szurkolókat a szerb hatóságok részéről, de "ennél is súlyosabb és felháborítóbb", hogy sem a Budapest Honvéd, sem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), sem pedig a magyar Külügyminisztérium nem szólalt meg az ügyben, és nem kért magyarázatot a szerb hatóságoktól.
A jobbikos politikus szerint a klubnak, a szövetségnek és a magyar kormánynak kötelessége lett volna megvédeni a magyar szurkolókat.

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. július 21. - Vásárolt valamit külföldön, ami nem sokkal később meghibásodott? Problémája adódott az otthonról foglalt külföldi autóbérlés vagy szálláshely kapcsán? Késik a hazafelé tartó repülőjárata? Amennyiben a szabadsága nem úgy alakul, ahogy eltervezte, fontos tudnia, hogy miképp gyakorolhatja jogait. Sőt mi több! Ki is tudja fejezni magát!

sult-pulyka-halaadas400-foto-m-rehemtulla-1416805225.jpgWashington, 2014. november 24. - Csütörtökön ünneplik az Egyesült Államokban a hálaadás napját, amely a karácsony mellett a legjelentősebb amerikai családi ünnep. A közel négy évszázados hagyomány mai vonatkozásaival kapcsolatban érdekes számadatokat közölt az amerikai népszámlálási hivatal (USCB).

 

1-original-1377285524.jpg

Kóbor macskák százait eresztették szélnek Északnyugat-Kína egy olyan térségében, ahol jó ideje megfékezhetetlenül garázdálkodnak a mezei rágcsálók. A természetes ellenségek bevetését nem fogadta egyöntetű lelkesedéssel a kínai online közösség.