Gerard Depardieu orosz állampolgár lett

2013. január 4., péntek 13:35

Az állampolgárság változásáról Depardieu akkor kezdett beszélni, miután François Hollande, akit 2012-ben választottak meg francia elnöknek, bejelenttette, hogy az országban 75-százalékos jövedelemadót vezetnek be azok számára, akiknek évi jövedelme meghaladja az egy millió eurót. A francia kormány döntését a színész úgy tekintette, mint a gazdagok megbüntetését a „sikerért, a kreativitásért és a tehetségért”.

Depardieu nyilvánosan kijelentette, hogy átköltözik a szomszédos Belgiumba. Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök, sajnálatra méltónak nevezte a színész lépését, éppen ezután Depardieu feladta a francia állampolgárságot. Eladta a párizsi villáját, és házat vásárolt egy a belga faluban. Később a francia Alkotmányos Tanács törvénytelennek nevezte a 75 százalékos jövedelemadó bevezetését. Ez azonban nem változtatta meg Gerard Depardieu döntését.

hirdetés

 

Tavaly decemberben, Putyin elnököt nagy sajtótájékoztatóján újságírók megkérték, hogy véleményezze a helyzetet. Putyin kijelentette, hogy Depardieu megkaphatja az orosz állampolgárságot, ha ilyen kívánságát fejezi ki. Miután Gerard Depardieu a sajtóból tudomást szerzett róla, azonnal levelet írt az orosz elnöknek. „Szeretem Oroszországot, az oroszokat, akik szellemük és jellemük tekintetében közel állnak hozzám, nem tudva oroszul, készén állok minimális szinten megtanulni azt, hogy az emberek megértsenek engem, azzal a kéréssel fordulok, hogy adományozzanak nekem orosz útlevelet, egy nagy nemzet útlevelét. Ez nagy megtiszteltetés lenne számomra, imádom az országot, és szeretnék annak állampolgára lenni,” olvasható a nyilatkozatban.


Most viszont Gerard Depardieu orosz állampolgár. Letelepül-e Moszkvában egyelőre ezt nem tudhatjuk, de ha így dönt, nem veszít, véli Gadzsimet Szafaralijev az Állami Duma Nemzetiségi Bizottságának elnöke. - Nálunk most teljesen normális adózási rendszer van, amely megfelelhet neki. Ezen kívül, a színész nagyon népszerű hazánkban, több koprodukciós filmben is játszott. Gondolom, hogy talál munkát Oroszországban. Sokat fog keresni, és üzleti tevékenységgel is foglalkozhat.

 

Korábban Ramzan Kadirov a Csecsen Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a csecsenek készek olyan körülményeket biztosítani a színésznek, hogy kényelmesen érezze magát Oroszország területén, ha Csecsenföldöt választja az új hazának.

Különben, Depardieu nem csak mint jó színész ismert a világon, hanem úgy is, mint a borász. Talán az orosz Kaukázusban, amely mindig híres volt borairól és szeszes italairól, folytatja majd a kedvenc foglalatosságát, és megmondja a szavát ebben a szakmában is.

 

(Oroszország Hangja)

Kapcsolódó cikkek

Tokió, 2015. szeptember 14. - A Pocari Sweat gyártója, az Otsuka Pharmaceutical azt tervezi, hogy feljuttat az űrbe egy, a saját üdítőitala mintájára készült óriásdobozt és valahogyan landol is vele a Hold felületén. Az utazás legnehezebb része a landolás, ehhez az Astrobotic Technology és az Astroscale közreműködését kérte a vállalat.

Bukarest, 2013. június 11., kedd - Újabb levélben hívta fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) figyelmét a román szurkolók rasszista megnyilvánulásaira az erdélyi Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat - közölte a szervezet.

facebook-beer400-1393427757.jpgSok furcsasággal találkozhattunk már a Facebookon, de a most divatos ivós játék talán minden eddigin túltesz, végzetes követkeményeket vonva maga után.