Búcsúzhatunk a Nokiától

2014. április 23., szerda 20:00

nokia-1398256651.JPGEspoo, Finnország, 2014. április 23. - Péntektől kikerül a Nokia cég kezéből a Nokia-telefonok gyártása, a Microsoft ugyanis felvásárolta a vállalat legfontosabb üzletágait. Az új név ezentúl: Microsoft Mobile.

Pénteken zárul le a Nokia felvásárlása, amelyet még tavaly szeptemberben jelentett be a Microsoft. Ettől a naptól kezdve nagy változás következik be a finn vállalat eszköz és szolgáltatás részlegének életében.

hirdetés

 

Az új név eleinte csak a vállalatot fogja érinteni, a készülékeken még egy ideig megjelenik a Nokia logója, az adatkezelés és más szerződéses jogok viszont már az utódcéget illetik.

 

A mobilgyártás tehát ezentúl a Microsoft kezébe kerül, a Nokia pedig vezetéknélküli hálózati berendezéseket gyártó üzletágára és számos távközlési szabadalmainak kezelésére összpontosít.

 

A Nokia egyébként 1865 óta létezett. Első tömeggyártású mobilkészüléküket 1992-ben dobták piacra - ez volt a Nokia 1011.

Kapcsolódó cikkek

lion-king-broadway-a-l-1388491763.jpg

Az oroszlánkirály lett 2013 legtöbb bevételt hozó darabja a New York-i Broadway-n: a Walt Disney-mesefilm nyomán született musical mintegy 97 millió dollárt (20,9 milliárd forint) hozott a konyhára az év eleje óta.

John Lipsky Pécsett

John Lipsky a pécsi Teleki Józsefről elnevezett előadássorozat első vendégeként a gazdasági válság Magyarországra gyakorolt hatásáról beszélt. A nemzetközileg elismert szakember nem látta sötéten a jövőt.

London, 2013. július 3., szerda - Teljes a "Royal Baby"-láz Londonban, különösen azoknak a spekulációknak a hatására, amelyek szerint Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermeke az eddigi nem hivatalos utalásokban szereplő július közepi időpontnál hamarabb, akár már ezen a héten megszülethet.