Az iskola ládában megy a kenyai menekültekhez

2015. július 6., hétfő 07:00

instant-tanterem-vodafone400-1436118522.jpgBudapest, 2015. július 6. - A Vodafone Csoport az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával együttműködve nemrég munkába állította az első két Instant Tantermet a kenyai Kakuma menekülttáborban. A ládában szállítható készlettel idén 15 000 olyan gyermeknek adatik meg a tanulás lehetősége, akinek el kellett hagynia otthonát.

A Vodafone Instant Tantermet kifejezetten olyan területekre tervezték, ahol nincs megbízhatóan működő áram és internetellátás. A tanterem egy mindössze 52 kiló súlyú ládában szállítható, és minden olyan eszközt tartalmaz, amelyre az oktatás során szükség lehet. Egy laptop és 25 előre telepített tananyaggal ellátott táblagép mellett projektort, hangfalat és modemet is találhatunk benne, utóbbi biztosítja a 3G csatlakozást. A táblagépek helyben kapcsolódnak a laptophoz, így a tanítás során nincs szükség internetkapcsolatra. A berendezések beszerelését a Vodafone holland, román, albán és görög önkéntesei végzik, s az ENSZ szakembereivel együttműködve ők fogják kiképezni a helyi tanítókat a rendszer használatára.

hirdetés

 

Az ENSZ statisztikái szerint tavaly közel 11 millió embernek kellett fegyveres konfliktusok miatt menekülnie, s több mint 50 százalékuk nem töltötte be a 18-ik életévét. A Vodafone kiemelten fontos kérdésként kezeli az egyre nagyobb számú menekült ügyét, s különös figyelmet fordít a gyermekek helyzetére. Nekik ugyanis nem csak otthonukat kell elhagyniuk, de további hátrányba is kerülnek azáltal, hogy nem kapnak megfelelő oktatást.

 

A Vodafone Csoport nemzetközi programjának keretén belül az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával együttműködve idén 12 kenyai, tanzániai és kongó iskolába kerülhetnek újabb csomagok, így az instant tantermekkel akár 15 ezer gyermek és fiatal felnőtt számára biztosíthatnak olyan modern tanulmányi segédeszközöket, amelyeket jelenleg csak elvétve, jóval fejlettebb országokban használnak.

 

A következő két év során a tervek szerint a nemzetközi Vodafone Alapítvány Instant Tanterem programja más kenyai, tanzániai és kongói menekülttáborokba, várhatóan több mint 40 ezer gyermekhez és fiatalhoz is eljut majd.

 

Forrás: Vodafone Magyarország

 

instant-tanterem-vodafone620-1436118619.jpg

Kapcsolódó cikkek

 Sanghaj, 2013. április 29., hétfő  - Egyre inkább veszít versenyképességéből Hongkong, a trend visszafordításához Kína különleges igazgatású területének elsősorban a gazdaságra kellene koncentrálnia - véli a kínai vezetés hongkongi ügyekért felelős tagja.

Németországban 2012-ben éves összevetésben 29,8 százalékkal növekedett a külföldi állampolgárok adatbázisában (AZR) nyilvántartott magyar állampolgárok száma, ami a legnagyobb mértékű növekedés az adatbázisban szereplő valamennyi országot tekintve.

nokia-1398256651.JPGEspoo, Finnország, 2014. április 23. - Péntektől kikerül a Nokia cég kezéből a Nokia-telefonok gyártása, a Microsoft ugyanis felvásárolta a vállalat legfontosabb üzletágait. Az új név ezentúl: Microsoft Mobile.