Amerikai-kínai védelmi miniszteri megbeszélés Észak-Koreáról

2013. április 3., szerda 17:34

 Washington, 2013., április 3., szerda  - Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter telefonon beszélt kínai partnerével, Csang Van-csüannal és közölte vele, hogy az észak-koreai nukleáris fegyverek fejlesztése "növekvő fenyegetést jelent" az Egyesült Államokra és szövetségeseire nézve - adta hírül szerdán internetes kiadásában a Fox News.

Hagel kijelentette, hogy Washingtonnak és Pekingnek együtt kell működnie az észak-koreai nukleáris fegyverek és ballisztikus rakéták kérdésében.
Az amerikai védelmi tárca vezetője egyesült államokbeli látogatásra hívta meg Csang Van-csüant. A Pentagon közölte, hogy Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának főnöke még április folyamán Pekingbe látogat.
George Little, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a Koreai-félsziget térségébe érkezett két rakétaelhárító romboló, a Decatur és a McCain. A Pentagon korábban csak a McCain rombolónak a régióba való vezényléséről számolt be.
Az amerikai védelmi tárca korábban bejelentette, hogy két tengeri telepítésű radarállomást küld a Csendes-óceán nyugati medencéjébe. Az egyik ezek közül már megérkezett Japán északi részéhez, a másik még a Pearl Harborban (Hawaii) található.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

felis-silvestris-vadmacska400-1382256865.jpgSzerbia is benyújtotta nevezését az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez (UNESCO), hogy szerb területek is csatlakozhassanak az Európa Amazonasának is nevezett Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumhoz.

 Prága, 2013. július 1., hétfő-  Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot, a prágai parlament által elfogadott törvényt Milos Zeman köztársasági elnök már aláírta - közölte az MTI tudósítójának kérdésére Hana Burianová elnöki szóvivő hétfőn.

Horvátországban leginkább a romák, a bevándorlók és a szerbek iránt mutatkozik idegengyűlölet - tette közzé honlapján legfrissebb felméréseinek eredményeit a horvátországi Béketanulmányok Központja (Centre for Peace Studies).