A Holdon hirdetne egy japán cég

2015. szeptember 14., hétfő 06:05

Tokió, 2015. szeptember 14. - A Pocari Sweat gyártója, az Otsuka Pharmaceutical azt tervezi, hogy feljuttat az űrbe egy, a saját üdítőitala mintájára készült óriásdobozt és valahogyan landol is vele a Hold felületén. Az utazás legnehezebb része a landolás, ehhez az Astrobotic Technology és az Astroscale közreműködését kérte a vállalat.

A kiszivárgott terv rengeteg kommentet és extra publicitást eredményezett a Pocari Sweat-nek: a vita arról szól, hogy a Hold használható-e hirdetési célokra és a futurisztikus vélemények szerint az sem kizárt, hogy a Föld kísérőjére egyszer gigantikus billboardként is tekinthetünk.

hirdetés

Egyes vállalatok már korábban eljátszottak a moonvertising gondolattal, a Coca-Cola a logóját akarta lézerrel rávetíteni a Holdra a 2000-es újév napján, míg a Rolling Rock 2008-ban tervezett hasonlót egyik reklámkampánya részeként.

 

Ugyanakkor a technológiai kihívások óriásiak, elég csak arra gondolni, hogy a Hold-Föld távolság 240 ezer mérföld, ráadásul a Hold felszíne körülbelül annyira veri vissza a fényt, mint a szén. A lézertechnológia egyébként nem ismeretlen az űrtudományokban, de nem fényjátékokra, hanem pontos távolságmérésre használják. Egy biztos, a jelenlegi tudásunk szerint a Hold felülete csak akkor lehetne a Földről is látható módon megvilágítható, ha azt a helyszínről, leszállás után valósítják meg.

 

Forrás: N4b, bővebben: www.foxnews.com

Kapcsolódó cikkek

gut-wien1-400-1412447720.jpgBécs-Győr-Pécs, 2014. október 5. - A Magyar Turizmus Zrt. már negyedik alkalommal szervezte meg a hagyományos Nagy Magyar Turizmusnapot Bécsben. Október 2-án egész napos randevút adott egymásnak az osztrák és magyar turisztikai szakma. Kínálatával Nyugat-Dunántúl mellett Dél-Dunántúl is képviseltette magát a rendezvényen.

martin-1365008193.jpg

Negyven éve, 1973. április 3-án Martin Cooper, a Motorola cég mérnöke a New York-i 56. utca és a 6. sugárút sarkán állva a kezében tartott mobiltelefonról felhívta Joel S. Engelt, a konkurens AT&T Bell Labs társaság kutatórészlegének vezetőjét.
E hívásával kezdetét vette a mobilkommunikáció forradalma.

 Sanghaj, 2013. április 29., hétfő  - Egyre inkább veszít versenyképességéből Hongkong, a trend visszafordításához Kína különleges igazgatású területének elsősorban a gazdaságra kellene koncentrálnia - véli a kínai vezetés hongkongi ügyekért felelős tagja.