Külföld

Egy kisebb vagyont lopott el a papagáj

parrot1-1360063579.jpg

Pénzt lopott egy papagáj Új-Zélandon egy brit turistától: 600 fontját - 210 ezer forintnyi összeget - repítette magával. A férfinak mindössze 20 fontja maradt. A turista autóval kirándult a szigetországban, és megállt egy festői helyen fényképezni a tájat. Eközben röppent be kocsijába a nyitott ablakon át egy kea - Új-Zélandon honos papagájfajta -, amely csőrével felkapta a kocsi műszerfalán heverő bankjegyeket. Nem vette észre a pénzszarka papagáj tettét, két másik, kanadai turista szólt neki, hogy egy madár valamit elvitt az autójából.

Százöt évesen is átment az autóvezetői vizsgán

Százöt évesen is átment egy amerikai matróna az autóvezetői vizsgán, ami jogosítványa meghosszabbításához kellett.

Kik a brazil pokol felelősei?

brazil-fire-12-horizontal-gallery-1359456541.jpg

Eddig 3 embert tartóztatott le a rendőrség a döbbenetes brazil diszkótűz kapcsán, amelyben 233, zömmel 16 és 20 év közötti személy halt meg szörnyű körülmények között. A leégett Kiss Club-ban aznap éjjel egyetemi gólyabált is tartottak, hajnalban 300 és 500 közötti ember tartózkodhatott bent, így az ott tartózkodóknak csupán kis töredéke tudott megmenekülni.

Shakira babája óriáslábbal született?

shakira-baby-feet-1359109833.jpg

A 35 éves énekesnő még csak három napja hozta világra kisfiát, Milant, máris napvilágot láttak az első fotók az apuka, a focista Gerard Pique jóvoltából. A képeken egy rendkívüli méretű bébicipő látható két aprócska lábon: amíg többet nem látunk, addig nyitva marad a kérdés, hogy a sztárbaba rekord lábmérettel született, vagy csak nem sikerült kisebb névreszóló sportcipőt készíttetni neki...

Öregek ittasan is vezethetnek, de csak lassan

old-man-driving-car-1359022058.jpegIdős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata. A testület ülésén öten szavaztak a meghökkentő javaslat mellett - mindannyian kocsmárosok, vagy volt kocsmárosok. A szavazáson hét "megyeatya" tartózkodott, tucatnyi pedig nem tartózkodott a teremben, mert el se ment az ülésre. A javaslattal Danny Healy-Rae tanácsos rukkolt ki. Indoklása szerint az autóvezetői szeszhatár megemelése hangulatjavító: segítene azokon az öregeken, akik magányosan tengetik napjaikat otthon és búskomorságba esnek, viszont eljárnának kocsmázni, ha utána haza is hajthatnának autóikkal. Healy-Rae rámutatott arra, hogy gyér forgalmú utakat használnának, és csak nagyon lassan szabadna haladniuk.

 

Obama szerelmi vallomása

obama-b028-1358933556.jpg

Még mindig kiválóan játszik az érzelmi húrokon az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Obama nem csak szerelmet vallott több ezer ember előtt, de tánc közben meg is csókolta feleségét a beiktatási bálon. A lovagias gesztusokat üdvrivalgás fogadta, és biztos, hogy a romantikára éhes női választók a szívébe belopta magát az elnök...

Lőfegyvert találtak egy hétéves iskolás táskájában New Yorkban

A rendőrség átmeneti időre lezárta a tanintézetet. A BBC News hírportál szerint egyelőre nem közölték, hogy az előkészítőbe járó fiú miért vette magához a 0.22 kaliberes kézifegyvert, és azt sem, hogyan fedezték fel nála.

Szigorodik az egykepolitika Kínában

Súlyosabb büntetésre számíthatnak azok a Kuangtung tartományi kormányzati tisztviselők és pártapparátusban dolgozók, akik megszegik a családtervezési politika rájuk vonatkozó szabályait - jelentette be a helyi vezetés szerdán. A közkeletű nevén "egykepolitika" a városokban és különösen az állami- és párttisztviselők számára kötelezően előírja, hogy nem lehet egynél több gyermekük. Kivételt képezhet, ha mindkét szülő egygyerekes családból való, vagy valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak.

Mit csinált a Google elnöke Észak-Koreában?

Elszigeteltségének feladása és az internet-használat lehetővé tétele nélkül Észak-Korea konzerválni fogja gazdasági elmaradottságát - vélekedett Eric Schmidt, a Google amerikai informatikai óriáscég elnöke Pekingben, ahová csütörtökön tért vissza Bill Richardson volt mexikói kormányzóval közös, magánjellegű phenjani látogatásáról. A washingtoni külügyminisztérium előzőleg bírálta a látogatást és "haszontalannak" nevezte azt. Nemtetszésüknek adtak hangot egyes konzervatív amerikai politikusok is, így például John Bolton volt ENSZ-nagykövet, aki szerint Schmidt és Richardson "csatlakozott azon amerikaiak és mások hosszú listájához, akiket a Kim család diktatúrája politikai előnyszerzésre használt fel".

Karácsonyfa: kinek repül messzebb?

Az idén is megrendezték a karácsonyfavető világbajnokságot Németországban a szokásos helyen, Weidenthalban. A megmérettetésre nem mondhatni, hogy a világ minden szegletéből tódultak a versenyzők és a nézők, de annál lelkesebb volt a lelátón ücsörgő kis tömeg, és a fenyővetők is nagyon komolyan vették a küzdelmet, amely lényegében triatlon, mivel három kategóriás.