Külföld

Budapest a Huffington Post listáján

Budapest-New York, 2014. március 23. - Többek között a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi tanulmányútjainak köszönhetően az utóbbi időben egyre több elismerő írás jelent meg fővárosunkról és különböző listákon igen előkelő helyen szerepel Budapest mint úti cél - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a turisztikai marketingszervezet.

Rubikkocka-kirakás rekordját döntötte meg egy Lego

kocka-rubik-1395064289.png

Mindenkis másra használja a Lego-t. Most két angol mérnöknek sikerült egy olyan robotot építeni Lego-ból, amely képes kirakni a Rubikkockát, ráadásul világrekordot is döntött.  2,32 másodperccel megdöntötték a hivatalos, emberi kockakirakási világrekordot.

A nők továbbra is súlyosan alulreprezentáltak a hollywoodi filmekben

Los Angeles, 2014. március 12., szerda - Továbbra is drámaian alulreprezentáltak a nők a hollywoodi filmekben - hangsúlyozza egy most közzétett tanulmány, amelynek eredményei Cate Blanchett idei Oscar-beszédét húzzák alá.

Jól érzik magukat Angliában a magyar diákok

London, 2014. március 11. - A külföldön tanuló magyar diákok azért mennek el, mert színvonalasabb tanulmányokra és több munkalehetőségre vágynak - derül ki a Milestone Institute felméréséből.

Európában nagyobb lehet a felmelegedés

Párizs, 2014. március 8. - Európa nagy részén nagyobb lesz a felmelegedés a globális átlagnál, ha a földfelszíni hőmérséklet az ipari forradalom előtti szinthez képest két Celsius-fokkal emelkedik - derítették ki francia kutatók.

USA-zászlós póló: kaliforniai tiltás etnikai felhanggal

usa-zaszlo300-1394051532.jpgEgyesült Államok, 2014. március 6. - Egy kaliforniai iskola még 2010-ben döntött úgy, hogy a diákok nem viselhetnek USA-zászlós pólót a Cinco de Mayo ünnepén. Az oktatási intézmény tiltáshoz való jogát a bíróság még csak most, 2014-ben ismerte el - írja a Washington Post.

86. Oscar-gála: jelöltek és nyertesek

A 86. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2013-as év legjobb filmjeit és filmeseit részesítette elismerésben. A díjátadó ceremóniát március 2-án rendezték meg a hollywoodi Dolby Színházban.

Először készültek képek az egyik legmélyebb óceáni árok élővilágáról

Wellington, 2014. március 3. - Először készített felvételeket a Csendes-óceán egyik legmélyebb pontja, a több mint 7 kilométer mély Új-Hebridák-árok élővilágáról egy nemzetközi kutatócsoport.

Öt év alatt megtízszereződik a mobiladat-forgalom

mobil400-1393781565.jpgBudapest, 2014. március 3. - A globális mobiladat-forgalom 2018-ig a tavalyinak közel tizenegyszeresére, a kelet-közép-európai térségben 13-szorosára emelkedik - derül ki a Cisco Visual Networking Index (VNI) prognózisának frissített mobiladat-forgalmi fejezetéből.

Költségesre sikeredett facebook-bejegyzés

Egyesült Államok, 2014. március 2. - Biztosan sok kínos, vagy ciki facebook-bejegyzéssel találkozhattunk már, ám a mostani komoly következményeket vont maga után. Egy amerikai férfi nagyjából 17 millió forintnak megfelelő összeget bukott el lánya postja miatt.