Vádemelés a szórakozóhelynél késelő ellen

2016. február 23., kedd 06:00

Pécs, 2016. február 23. - Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki késsel megszúrt két embert tavaly júniusban egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják - tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták: a vád szerint a férfi egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért az elsőrendű vádlott négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

hirdetés

 

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott. Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.

 

A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg - olvasható a közleményben.

 

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

horvat-magyar-rendorok-pecs1-1404585008.jpgPécs, 2014. július 5. - Horvát rendőrök augusztus 30-ig magyar kollégáikkal látnak el közös járőrszolgálatot, hogy szükség esetén a városban tartózkodó horvát állampolgárok gyors és hatékony segítséget kapjanak.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz bizonyítási kísérlet miatt Magyarszék és Oroszló között augusztus 5-én, hétfőn 22-től és 23 óráig a 66-os főút 19+950 kilométerszelvényében.

drogfogas400-1456641044.jpg

Pécs, 2016. február 28. - Mintegy százmillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség egy pécsi lakásban pénteken - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a police.hu oldalon szombaton.