Vádemelés a királyegyházi buszbaleset ügyében

2016. április 7., csütörtök 06:00

busz-az-arokban400-1459952971.jpg

Pécs, 2016. április 7. - Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a tavaly júniusban Királyegyházánál balesetet szenvedett autóbusz sofőrje ellen - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-t.

A közleményben felidézték: tavaly június 22-én a távolsági busz vezetője a Baranya megyei Királyegyháza és Gyöngyfa között letért az egyenes útról és árokba hajtott, ahol a jármű mintegy negyven méter megtétele után fának ütközött.

hirdetés

 

A Pécsről Sellyére tartó, menetrend szerinti autóbuszjáraton huszonöten utaztak, közülük ketten maradandó fogyatékosságot, négyen súlyos sérüléseket, tizenketten pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - ismertette a vádhatóság.

 

A balesetet követően a kórházi ellátásra szoruló sérültek közül tízen kerültek a pécsi traumatológiai klinikára, több embert az idegsebészeti, valamint a gyermekklinikán kezeltek.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Lendvai Péter

Kapcsolódó cikkek

kerekpargravir3-1378094302.jpgIngyenes kerékpár-gravírozást tart a Pécsi Rendőrkapitányság szeptember 4-én, szerdán 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti rendőrségi objektumban.

Lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szombaton délután a pécsi Bánki Donát utcába. Vonulás közben a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egyik gépjárműfecskendője közúti balesetet szenvedett - tette közzé honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI).

Ezüst évek biztonságban címmel tájékoztató előadást szervez az időskorúakat jellemzően fenyegető bűncselekmények megelőzése érdekében a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztálya. Életkortól függetlenül várnak minden érdeklődőt augusztus 29-én.