Vádemelés a hajléktalant halálra verők ellen

2015. július 15., szerda 07:00

Pécs, 2015. július 15. - Vádat emeltek azok ellen a fiatalok ellen, akik tavaly szenteste megöltek egy hajléktalant a vasútállomáson.

Varga-Koritár György baranyai főügyész keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megyei ügyészség két fiút védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberöléssel, egyet pedig garázdasággal vádol. A feltételezett elkövetőket a nyomozás kezdetén még halált okozó testi sértéssel gyanúsították.

hirdetés

 

A vádlottak 2014. december 24-én a pécsi főpályaudvar melletti téren italoztak, majd szóváltásba keveredtek a szintén ittas sértettel és a barátjával. Mindhárman megütötték a férfit, majd az elmenekülő barátja után futottak, de nem érték utol. Két támadó ezután visszatért a földön fekvő sértetthez, nekifutásból, páros lábbal a hasára ugrott, és távozott.

 

A sértett kórházba került, de belehalt a bántalmazás okozta belső sérülésekbe.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

evertekelo-rendorseg1-400-1392656515.jpgPécs, 2014. február 17. - Az állampolgárokat leginkább irritáló, a szubjektív biztonságérzetet negatívan befolyásoló kiemelt, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények ügyében eredményesebben nyomoztak - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság múlt heti évértékelő értekezletén.

Pécs, 2015. április 9. - Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla tegnap jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit első fokon életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, amiért 2013 őszén baltával agyonverte egy rokonát Mohácson.

dakos-jozsef-beszamoloja-police-hu400-1459447277.jpg

Pécs, 2016. április 1. - Elfogadta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) múlt évről szóló beszámolóját a megyei közgyűlés csütörtökön.