Tegnapi pécsi kékhír-körkép

2013. augusztus 27., kedd 06:30

A Pécsi Rendőrkapitányság augusztus 26-i hírei. Mobiltelefont szereztek meg fiatalok klasszikus módszerrel egy férfitől Meszesen. Piros lámpánál az útra lépő gyalogosokat ütött el egy autó a Rákóczi úton. Parkolóőr elleni támadás és betörési sorozat miatt született vádemelési javaslat.

Őrizetben a telefont „elkérő” gyanúsítottak

 

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást két 16 éves pécsi fiatallal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 25-én 18 óra körül Pécs-Meszesen egy ötfős társaság két tagja megszólított egy telefonáló férfit, hogy elkérjék tőle a telefonját. A férfi átadta a mobilt, amit kérésre sem adtak vissza neki, sőt  veréssel fenyegették meg és a telefonjával távoztak. A sértett hazaérkezését követően értesítette a rendőrséget. A járőrök a  kapott személyleírás alapján az elkövetők után indultak, akiket a közelben el is fogtak. Később a nyomozók a telefont is megtalálták, így a sértett kára megtérült. A két fiatalkorút előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták.

hirdetés

 

Autó elé lépett egy házaspár a Rákóczi úton

 

Az előzetes adatok szerint augusztus 26-án 10 óra 50 perckor az egyik bevásárlóközpont melletti gyalogátkelőhelyen a jelzőlámpa tiltó jelzése ellenére egy házaspár eddig tisztázatlan okból lelépett az útra, ahol egy szabályosan közlekedő autó elütötte őket. A helyszínre kiérkező mentők a sérülteket kórházba szállították. A Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Sorozatos betörés után vádemelési javaslattal lezárt nyomozás

 

Augusztus 26-án vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást, amelyet lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak O. Ferenc 31 éves büntetett előéletű pécsi férfival szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2012 második felétől 2013 áprilisáig sorozatban tört fel hétvégi és családi házakat, lakásokat Pécs belterületén. Jellemzően nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket és egyéb tárgyakat tulajdonított el. A nyomozás során beszerezett adatok alapján az elkövetőt a pécsi nyomozók beazonosították, majd elfogták. A gyanúsított előzetes letartóztatást indítványozták, melynek a bíróság helyt adott.

 

Vádemelési javaslat a belvárosi parkolóőrre támadókkal szemben

 

A napokban vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt K. Dávid 28 éves és K. Zsolt 43 éves pécsi férfival szemben. A beszerzett adatok szerint a két férfi március 27-én a pécsi belvárosban velük szemben intézkedő parkolóőrt megfenyegették és bántalmazták. A sértett telefonon értesítette a rendőröket, akik percekkel később mindkét támadót a helyszín közelében elfogták. A Pécsi Rendőrkapitányság – a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett – folytatta le a eljárást.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le vádemelési javaslattal. Az eljárást az előzetes letartóztatásban lévő O. Ferenc 47 éves sásdi lakossal szemben folytatták le.

Pécs, 2014. augusztus 9. - Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen a Zsolnay márkanév külföldi levédetése miatt - közölték tegnap baranyai MSZP-s országgyűlési képviselők. Tóth Bertalan és Szakács László a sajtótájékoztatón felidézték, még júniusban tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert szerintük az Európai Unióban és az Egyesült Államokban jogalap nélkül védette le egy cég a Zsolnay márkanevet.

horvat-magyar-rendorok-pecs1-1404585008.jpgPécs, 2014. július 5. - Horvát rendőrök augusztus 30-ig magyar kollégáikkal látnak el közös járőrszolgálatot, hogy szükség esetén a városban tartózkodó horvát állampolgárok gyors és hatékony segítséget kapjanak.