Társatokba levegőt ne fújjatok!

2015. szeptember 29., kedd 06:00

Pécs, 2015. szeptember 29. - Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn első fokon azt a három férfit, aki tréfából sűrített levegős pisztollyal levegőt fújt egy munkatársába tavaly Pécsen.

A péküzemben dolgozó vádlottak közül ketten lefogták a sértettet, a harmadik pedig levegőt fújt bele a nem sokkal azelőtt még egy zsemleadagoló gép tisztítására használt, hat bar nyomással működő eszközzel - tájékoztatta a bíróság közleményben az MTI-t.

hirdetés

 

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint akár életveszélyesen is megsérülhetett volna.

 

A törvényszék a vádlottakat a személyi szabadság társtettesként, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése, valamint aljas indokból elkövetett testi sértés miatt marasztalta el.

 

A bíróság az elsőrendű vádlottat két év, a másodrendűt másfél év, a harmadrendűt egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta, a büntetés végrehajtását négy, illetve három-három év próbaidőre felfüggesztette.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

orsos-hajnalka-1379142506.JPGA Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi fiatalkorú Orsós Hajnalkát, aki 2013. augusztus 11-én szigetvári otthonából eltávozott, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

aknamentesites2013-mti-soki-tamas-1382883177.jpgA Harkányban megrendezett október 25-i zárókonferenciával véget ért „A Dráva-Duna közti aknaszennyezett területek rehabilitációja” projekt. A kezdeményezés a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban valósult meg.

dakos-jozsef-beszamoloja-police-hu400-1459447277.jpg

Pécs, 2016. április 1. - Elfogadta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) múlt évről szóló beszámolóját a megyei közgyűlés csütörtökön.