Szeretnél rendőr lenni?

2015. november 2., hétfő 06:05

Budapest, 2015. november 2. - Ha cselekvőképes, állandó belföldi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű magyar állampolgár vagy, és rendelkezel érettségivel vagy azt 2016. július 1-ig megszerzed, illetve megfelelsz az egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági elvárásoknak, már megtetted az első lépést.

A rendőrség rendészeti szakközépiskolai pályázati felhívást és jelentkezési egységcsomagot adott ki a 2016/2017-es tanévre.

 

Miért jobb a rendészeti szakközépiskola, mint a többi szakképző intézmény?

 

A rendőrség támogat abban, hogy B kategóriás vezetői engedélyt, illetve államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt szerezz. A minél jobb tanulmányi eredmény elérésére motiváló ösztöndíjat biztosítanak, lehetőséget nyújtanak kollégiumi elhelyezésre és háromszori étkezésre. Mindezeken túl tanulói juttatások és szociális támogatások is rendelkezésre állnak, az arra jogosultaknak.

hirdetés

 

Ami a legfontosabb: egy belátható életpályát, tervezhető előmenetelt biztosító, kihívásokkal teli életpályát választhatsz, ahol elsődleges feladatod a közbiztonság és a belső rend védelme.

 

Hogyan kell jelentkezned?

 

A pályázati felhívást és a jelentkezési egységcsomagot az alábbi honlapokon találod:

Jelentkezési anyagodat az általad választott rendészeti szakközépiskolának 2016. február 15-ig kell elküldened.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu, aktuális rendőrségi állásajánlatok: police.hu

Kapcsolódó cikkek

Négy bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás az ellen a férfi ellen, akit a rendőrök a fél városon keresztül üldöztek tegnap éjszaka Pécsen. A sofőr drog befolyása alatt állt, más autó rendszámtábláját használta a fekete BMW-jén.

A rendelkezésre álló adatok szerint november 21-én 19 óra 40 perc körül három ismeretlen bement egy görcsönydobokai családi házba, az ott tartózkodó két nőt megkötözték és értékeik átadására kényszerítették. Az esettel kapcsolatban nettó 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a megyei rendőr-főkapitány.

Pécs, 2015. november 11. - Jogerős határozatában helybenhagyta az 1998-as pécsi Abaligeti úti emberölés elkövetőjére korábban kiszabott 13 év fegyházbüntetést kedden a Pécsi Ítélőtábla.