Sikeres azonnali intézkedések két helyszínen

2013. július 31., szerda 14:31

Nem juthattak messzire a tetthelyektől tegnap sem egy pécsi lopás, sem egy túronyi betörés elkövetői. Rövid időn belül elfogták őket a rendőrök.

Július 30-án hajnalban érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy az egyik pécsi autómosó perselyeit feltörték, abból készpénzt tulajdonítottak el. A Kertvárosi Rendőrőrs munkatársainak gyors és kreatív intézkedésének köszönhetően az elkövetőt egy percen belül a helyszín közelében elfogták. R. Roland éppen a lopott pénzt számolta. A rendőrök a 29 éves férfit előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított a mostanival együtt több korábbi bűncselekmény elkövetését is elismerte. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Pécsi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

 

A Siklósi Rendőrkapitányságra szintén tegnap, dél körül egy rendőr jelentette be, hogy édesapja túronyi családi háza körül felfigyelt három gyanúsan viselkedő személyre, akik ezt észlelve autójukkal a helyszínről sietősen elhajtottak. Az intézkedő rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogták B. József 46 éves, G. László 44 éves és B. Zsolt 25 éves pécsi lakosokat egy közeli benzinkúton. Az előállított három férfi a gyanúsítotti kihallgatáson elismerte, hogy két nappal korábban ők törtek be abba a túronyi házba, melyhez most a folytatás miatt tértek vissza. Az első alkalomkor az aranyékszerekkel és a készpénzzel együtt a tévét már nem tudták elhozni, ezért próbálták meg azt most ellopni. B. József és G. László ellen - őrizetbe vételük mellett - a Siklósi Rendőrkapitányság folytatja az eljárást, B. Zsolt szabadlábon védekezhet.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. szeptember 24. - Eltűnés miatt keresi a Komlói Rendőrkapitányság a tizenhárom éves Boros Paulinát, aki 2014. június 3-án a lakásotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta hollétéről nincs információ.

Pécs, 2013. december 22. - Gáz-riasztó pisztolyt használva raboltak ki egy nemzeti dohányboltot Pécsen vasárnap, az üzlet eladója megsérült - erősítette meg az MTI információját a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

orsos-hajnalka-eltunt-montazs-1386489802.jpgA Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Orsós Hajnalkát, aki 2013. október 31-én a szigetvári gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta hollétéről nincs információ.