Police Road-Show: egyre népszerűbb ünnepi hétköznapok Komlón

2013. szeptember 11., szerda 12:00

komlo-roadshow1-1378863415.jpgSok elismerő mosolyt kaptak a Komlói Rendőrkapitányság munkatársai az augusztus 31-i Police Road-Show-n, amelyet a Komlói Napok részeként rendeztek meg. A több ezer látogató idén is bepillantást nyerhetett a rendőrség hétköznapjaiba.

Nemcsak a legreprezentatívabb rendőrségi járművekkel találkozhattak az érdeklődők, hanem megismerkedhettek a sebességmérő készülékek és az alkoholszonda gyakorlati alkalmazásával is.

 

A bátor vállalkozók „részegszemüveggel” szimulálhatták az illuminált, illetve bódult állapotban „elkövetett” járművezetés veszélyeit. A számítógépes közlekedésismereti teszt kitöltésén és kiértékelésén túl a kisgyermekes családok kerékpáros ügyességi versenyen akkumulátoros kismotorokkal mérhették össze KRESZ-tudásukat.

hirdetés

 

A bűnmegelőzési sátorban szakemberek ajánlásokkal, tanácsokkal és tesztlapokkal hívták fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.

 

Az intézkedés-taktikai bemutató közönsége megismerkedhetett a legfontosabb járőri intézkedésekkel, a fegyveres elkövető elfogásakor alkalmazott rendőri intézkedéseket látványos  taktikai szituációban láthatták. A vállalkozó kedvűek felpróbálhatták az intézkedéseknél alkalmazott felszereléseket is. A hatalmas sikert arató kutyás bemutatón óriási tapssal jutalmazta a közönség a gazdája szavára azonnal reagáló fegyelmezett rendőrkutyák felkészültségét, ügyességét.

 

A rendezvényt az elsősegély-nyújtási szituációkon bemutatott ismeretek mellett az egészségmegőrzést szolgáló speciális szűrővizsgálatok tették még érdekesebbé.

 

A külföldieket is vonzó Komlói Napok rendezvénysorozat, illetve az itt megrendezett Police Road-Show a térség legnépszerűbb és leglátogatottabb programjává vált.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

 

komlo-roadshow2-1378863509.jpg

Kapcsolódó cikkek

forgalomkorlatozas20141102pecs400-1414871614.jpgPécs, 2014. november 1. - Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Pécsen november 2-án, vasárnap 18-tól 21 óráig.

Pécs, 2014. augusztus 19. - A Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Fodor Tímea Évát, aki 2014. augusztus 2-án nagydobszai otthonából ismeretlen helyre távozott, és azóta hollétéről nincs információ.

Pécs, 2015. április 12. - Kerékpár, segédmotor és személygépkocsi kategóriában vetélkedtek egymással csütörtökön a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjébe a városi megmérettetésekről bejutott diákok.