Pécs legjobb sofőrjét keresik

2013. október 2., szerda 05:00

A Pécsi Rendőrkapitányság „A város legjobb sofőrje 2013” cím elnyerésére hirdet vetélkedőt. A szervezők célja a biztonságos vezetési technika népszerűsítése és a gépjárművezetők figyelmének felhívása a szabálykövető magatartásra. Remélik, hogy kezdeményezésükkel is tehetnek azért, hogy csökkenjen a közlekedési balesetek száma Pécsen.

A jelentkezni kívánó gépjárművezetők az alábbi kérdés megválaszolásával regisztrálhatnak: Ön szerint mi a leggyakoribb baleseti ok Pécsett? A válaszokat a [email protected] e-mail címre várják október 4-ig, ezt követően a jelentkezőknek elektronikus úton adnak tájékoztatást a vetélkedő további menetéről.

hirdetés

 

A döntő a Sziget-Autósiskola Tüskésréti úti tanpályáján lesz október 19-én. A döntőbe jutottak közül tesztlap-kitöltést, tesztpályán való vezetést, egészségügyi gyakorlati feladatot, valamint saját gépjárművel történő városi vezetést követően kerül ki „A város legjobb sofőrje”.

 

Az első helyezett a megtisztelő cím mellé 15 000 forint értékű vásárlási utalványt is nyer. A második helyezett 10 000 forint értékű, a harmadik 5 000 forint értékű vásárlási utalványt vehet át.

 

A program támogatói: Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány, Sziget Autósiskola, Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, Országos Mentőszolgálat.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

Lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szombaton délután a pécsi Bánki Donát utcába. Vonulás közben a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egyik gépjárműfecskendője közúti balesetet szenvedett - tette közzé honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI).

A Pécsi Rendőrkapitányság tavaly november 1-jén tett feljelentés alapján büntetőeljárást folytatott ismeretlen tettes ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Pécs, 2014. március 17. - Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki tavaly májusban 106 késszúrással megölte volt házastársát és 9 szúrással megsebezte annak élettársát egy pécsi panelépület lépcsőházában.