Nőkre támadt, kilenc évre ítélték

2016. december 3., szombat 12:00

Pécs, 2016. december 3. - Kilenc év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság pénteken egy férfit, aki tavaly nyár elején két nőt próbált megerőszakolni a baranyai megyeszékhelyen - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A bíróság nem jogerős ítéletében T. I. vádlottat a személyi szabadság aljas célból elkövetett megsértése és szexuális erőszak kísérlete, valamint kifosztás, illetve maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó testi sértés miatt mondta ki bűnösnek.

hirdetés

 

A törvényszék közleménye szerint a korábban már két alkalommal is hasonló bűncselekmények miatt elítélt férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

 

Mint írták, a férfi tavaly májusban és júniusban Pécsett ugyanazon a helyszínen és módon próbált megerőszakolni két fiatal nőt.

 

A vádlott májusban hajnalban egy hazafelé tartó nőre támadt. A sértett kiszabadult a férfi fogásából és elszaladt, közben elesett, sikoltozni kezdett, amivel elzavarta a férfit. Júniusban egy ugyancsak hajnalban hazafelé tartó fiatal nő után ment, akit nyakon ragadott és a föld felé szorított. A védekező sértettet a férfi ütötte, fojtogatta, a dulakodás közben az egyik ujját eltörte. A nő végül el tudott menekülni, a táskáját azonban a támadó magával vitte - ismertette a törvényszék.

 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

kerekpargravir400-1408469722.jpgPécs, 2014. augusztus 19. - A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ingyenes kerékpár-gravírozást tart augusztus 21-én, csütörtökön 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti épületében.

Zalaegerszeg, 2013. december 10. - Az eddigi információk szerint 13 városban csaptak be pénzváltás ürügyén trafikosokat azok a szlovák csalók, akiket Sárbogárdon fogtak el és Zalaegerszegen előzetes letartóztatásba helyeztek - közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetője mai sajtótájékoztatóján.

kerekpargravir400-1436212031.jpgPécs, 2015. július 7. - Ingyenes kerékpár-gravírozást tart a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság július 9-én, csütörtökön 13-tól 16 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti rendőrségi objektumban.