Nagyéknak harmadikra sikerült

2015. június 23., kedd 06:10

nagyek-nyertek-kozlekedik-a-csalad400-1435031630.jpgMogyoród-Pécs, 2015. június 23. - A Közlekedik a család elnevezésű családi vetélkedő országos döntőjét június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen rendezték meg. Két év második helyezése után az idei győztes Nagy Sándor és családja lett Baranyából.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, amelyen az első helyet a Nagy család szerezte meg Baranyából.

 

Az évről évre egyre nagyobb sikert arató vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét ráirányítsa a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, és a szabályosan közlekedő családokat példaképként állítsa a többi közlekedő elé.

hirdetés

 

A negyedik alkalommal megrendezett verseny két fordulóból állt: a selejtezőből és a döntőből. A versenyre minden olyan család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és legalább két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek.

 

Az országos döntőn, a Hungaroringen a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokban bizonyíthattak. A KRESZ tesztlap kitöltésén túl autós és kerékpáros ügyességi pályán, valamint a forgalomban kellett jól teljesíteni. A versenyzők a Hungaroringen átlagtartó vezetésen vettek részt a versenypályán, majd a speciális (off road) tanpályán mutathatták be vezetéstechnikai tudásukat.

 

nagyek-nyertek-kozlekedik-a-csalad600-1435032077.jpg

 

A verseny fődíját, egy Skoda Fabia Combit idén a baranya megyei verseny győztese, Nagy Sándor és családja nyerte meg. A versenyen évek óta résztvevő család minden évben lelkiismeretesen készült, amelynek köszönhetően két év második helyezése után idén végre a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

 

Forrás és fotó: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

 

Ajánlott híreink:

Nagyék második helye a „Közlekedik a család”-on

Nagyék újra nagyok, de megint nem a legnagyobbak

Kapcsolódó cikkek

gasteiger-gabor-eltunt-montazs-1386435841.jpgA Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a tizenhat éves Gasteiger Gábort, aki november 4-én a szentlőrinci gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta hollétéről nincs információ.

dakos-jozsef-beszamoloja-police-hu400-1459447277.jpg

Pécs, 2016. április 1. - Elfogadta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) múlt évről szóló beszámolóját a megyei közgyűlés csütörtökön.

balogh-laszlo-eltunt-montazs-1390513666.jpgHárom fiatalkorút keres a rendőrség, akik közül ketten pécsi, míg harmadikuk szigetvári gyermekotthonból távozott ismeretlen helyre december második felében.