Akadályozta a mentőautót, megfenyegette a mentősöket

2014. március 15., szombat 15:00

Pécs, 2014. március 15. - Betegellátás akadályozása és emberélet veszélyeztetése miatt tett feljelentést a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki tegnap este megállásra kényszerített egy beteget szállító mentőautót Pécsen.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, a férfi a mentővel szállított beteg életét is veszélyeztette, amikor autójával előbb majdnem nekiütközött, aztán pedig "szorosan rátapadva", dudálva, villogtatva próbálta leszorítani a megkülönböztető jelzéssel a kórház felé siető mentőt.

hirdetés

 

Tájékoztatása szerint a fulladó beteget szállító mentőkocsi vezetője a baleset elkerülése érdekében félreállt; ezután a férfi hangosan szidalmazni és fenyegetni kezdte az életmentőket, akik súlyosabb inzultustól tartva rendőri segítséget kértek a helyszínre, a beteget pedig egy másik mentőautóval menekítették a kórházba.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

kerekpargravir3-1378094302.jpgIngyenes kerékpár-gravírozást tart a Pécsi Rendőrkapitányság szeptember 4-én, szerdán 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti rendőrségi objektumban.

vaddiszno400-1428636832.jpgPécs, 2015. április 10. - A város belterületének minősülő, körülbelül egy hektárnyi elvadult területen elszaporodó vaddisznóállomány a kertek feldúlásával a Rigó és a Fürj utca lakóinak jelentős anyagi kárt okoz. A két éve folyamatosan visszatérő probléma megoldására, a vaddisznók elriasztására alkalmazott kémiai és fizikai módszerek nem jártak eredménnyel.

Pécs, 2016. december 3. - Kilenc év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság pénteken egy férfit, aki tavaly nyár elején két nőt próbált megerőszakolni a baranyai megyeszékhelyen - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.