Ma fokozott rendőrségi ellenőrzés Pécsen

2013. október 9., szerda 13:21

Fokozott ellenőrzést tart Pécsen október 9-én, szerdán 16-tól 20 óráig a helyi rendőrkapitányság. Az ellenőrzés során a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járműveket vizsgálhatnak át, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

hirdetés

 

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása - derül ki a police.hu honlapon olvasható közleményből.

 

A fokozott ellenőrzést a Rendőrségről szóló törvény 30. §-a alapján rendelte el a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. június 27. - Életveszélyesen megsérült két férfi, akiket egy tizenhét éves fiú késelt meg szombaton Pécsett - tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Komló, 2014. március 31. - Vádemeléssel zárta le a nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság egy 23 éves gépjárművezetővel szemben.

Pécs, 2014. március 9. - Életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást zárt le a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság március 5-én vádemelési javaslattal G. Béla 41 éves pécsi lakossal szemben.