Kaposváron áll bíróság elé a polgármester lányának támadója

2013. augusztus 12., hétfő 11:10

Kaposvár, 2013. augusztus 12. - Elfogultság miatt a Kaposvári Járásbíróságon tárgyalják a pécsi polgármester lányát megtámadó férfi ügyét, az iratok már megérkeztek - közölte a Kaposvári Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A Dunántúli Napló hétfőn írt arról, hogy a Pécsi Járásbíróság és a Pécsi Törvényszék személyes érintettség, elfogultság miatt kizárását kérte az ügyből, ugyanis a megtámadott lány anyja - Páva Zsolt (Fidesz-KDNP ) polgármester felesége - a Pécsi Törvényszéken bíró.
   

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügy elsőfokú tárgyalására a Pécsi Táblabíróság jelölte ki a Kaposvári Járásbíróságot. Hozzátette: az ügyet - súlyára való tekintettel - soron kívül tárgyalja majd a bíróság, annyi azonban bizonyos, hogy augusztusban még nem kezdődik el a tárgyalás. A szóvivő közlése szerint amennyiben első fokon nem születik jogerős ítélet, a másodfokú eljárást a Kaposvári Törvényszéken folytatják le.
   

hirdetés

A vádirat szerinti minősítésekre figyelemmel, a férfit különös visszaesőként akár 16 évre is ítélhetik - tette hozzá. Ny. Zoltánt kifosztással és más bűncselekményekkel vádolják.
   

A pécsi polgármester 20 éves lányát április 5-én hajnalban az utcán támadta meg a férfi. A politikus az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.
   

A 23 éves férfit a rendőrség és a Terrorelhárító Központ nagy erőkkel kereste, a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, valamint az Országos Roma Önkormányzat is százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Ny. Zoltán, aki korábban szexuális erőszak miatt már volt büntetve, kilenc nappal a történtek után maga jelentkezett a rendőrségen, ahol őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Fokozott ellenőrzést tart Pécsen október 9-én, szerdán 16-tól 20 óráig a helyi rendőrkapitányság. Az ellenőrzés során a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járműveket vizsgálhatnak át, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

Pécs, 2014. december 14. - Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Pécs több forgalmas útszakaszán demonstráció miatt december 15-én, hétfőn 7-től 16 óráig - hívja fel a közlekedők figyelmét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint súlyos testi sértés bűntett elkövetését kísérelte meg. A húszéves pécsi N. Balázs ellen büntetőeljárást indított a Pécsi Rendőrkapitányság.