Hamis pénzt akartak teríteni, de elfogták őket

2013. december 19., csütörtök 06:00

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, hogy egy bakonyai presszóban egy férfi és egy nő hamis pénzzel kísérelt meg fizetni december 17-én délután fél négy körül, majd autóval elhajtottak a helyszínről. A bejelentést követően többen jelezték, hogy délután számos üzletben hamis pénzzel fizettek.

A helyszíneken begyűjtött adatok alapján a Szentlőrinci Rendőrőrs munkatársai - a polgárőrökkel együttműködve - Szentlőrinc határában 18 óra 55 perc körül intézkedés alá vonták B. N. 21 éves botykapeterdi és K. E. 37 éves szigetvári lakosokat. A rendőrségre előállított, majd gyanúsítottként kihallgatott férfi és nő beismerő vallomást tett kihallgatásuk közben.

hirdetés

 

A gyanúsítottak és a gépjármű átvizsgálása, a házkutatások során további hamis pénzt és a hamisításhoz szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök.

 

A Pécsi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya - B. N. őrizetbe vétele mellett -pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2015. június 20. - A rendőrség a nyári szünidőre való tekintettel néhány bűn- és baleset-megelőzési tanáccsal szeretné elősegíteni a gondtalan kikapcsolódást - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Pécs, 2014. augusztus 9. - Hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség ismeretlen tettes ellen a Zsolnay márkanév külföldi levédetése miatt - közölték tegnap baranyai MSZP-s országgyűlési képviselők. Tóth Bertalan és Szakács László a sajtótájékoztatón felidézték, még júniusban tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert szerintük az Európai Unióban és az Egyesült Államokban jogalap nélkül védette le egy cég a Zsolnay márkanevet.

kerekpargravir400-1405517243.jpgPécs, 2014. július 16. - Ingyenes kerékpár-gravírozást tart a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság július 17-én, csütörtökön 14-től 18 óráig a Pécs, Légszeszgyár utca 8. szám alatti rendőrségi objektumban.