Fokozott rendőri ellenőrzés a kosárkupa idején

2014. február 6., csütörtök 06:00

A pécsi rendőrkapitány február 6-án, csütörtökön 12 órától február 8-án, szombaton 24 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a baranyai megyeszékhely közigazgatási területére - derül ki a rendőrség honlapjáról.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30.§-a alapján a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kosárlabda Kupa Döntő ideje alatt fokozott ellenőrzés van érvényben Pécsen.

 

A rendőrség célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése,  megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése.

hirdetés

 

Az ellenőrzés során a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

 

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

busz-az-arokban400-1459952971.jpg

Pécs, 2016. április 7. - Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a tavaly júniusban Királyegyházánál balesetet szenvedett autóbusz sofőrje ellen - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-t.

Nem juthattak messzire a tetthelyektől tegnap sem egy pécsi lopás, sem egy túronyi betörés elkövetői. Rövid időn belül elfogták őket a rendőrök.

Pécs, 2014. szeptember 18. - A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Balogh Lajos Gergő pécsi lakost, aki 2014. június 18-án a Pécs, Megye utcai gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet magáról nem adott.