Balesetmegelőzési videoklipekkel lehet pályázni

2013. szeptember 19., csütörtök 06:00

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság  pályázatot hirdet balesetmegelőzési videoklipek készítésére „Felelősséggel közlekedem” címmel a középiskolás és fiatal felnőtt korosztály részére. A fődíj egy digitális kamera, minden pályázó ajándékcsomagot kap.

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a fiatalok megszólításán keresztül igyekszik elérni a közlekedési balesetek számának csökkentését, illetve azik súlyossági fokának enyhítését. A közlekedők szemléletének formálására is törekednek, hogy megelőzhetők legyenek a szándékos szabályszegések. "A fiatal felnőtt korosztály felelőssége nem merül ki abban, hogy saját biztonságukért ők tehetik a legtöbbet, hiszen leendő vagy már megszületett gyermekük közlekedésre nevelésében példamutatásuk meghatározó" - fogalmaz a kiíró a police.hu portálon.

hirdetés

 

A pályázat célja bemutatni azt, hogyan előzhető meg egy-egy balesetveszélyes helyzet kialakulása, illetve, ha már kialakult, hogyan lehet a legbiztonságosabban kezelni - az alábbi témákban: sebességtúllépés, az alkohol hatása a közlekedésre, a kábítószerek hatása a közlekedésre, elsőbbség meg nem adása, szabálytalan előzés, gyalogosok közlekedése, kerékpáros közlekedés, biztonsági öv használatának elmulasztása és a gyermekülés használatának elmulasztása.

 

A pályázaton 15-28 év közötti, Baranya megyében élő, dolgozó, tanuló fiatalok vehetnek részt olyan művekkel, amelyek más pályázaton, kiállításon, programban még nem szerepeltek. A beküldött videókra a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság  megelőzési programjaihoz, kiállításokhoz további felhasználás céljából kizárólagosan igényt tart. A pályázaton egy személy csak egyetlen művel indulhat. A legfeljebb 5 perces videoklipet tartalmazó DVD-t a pályázó nevével, e-mail és postacímével ellátva, valamint életkorának megjelölésével az alábbi címre várják:

 

Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (7633 Pécs, Athinay Simon utca 7-9.)

 

A pályaművek leadási határideje: 2013. október 31. Az eredményhirdetés időpontjáról és helyéről a résztvevőket és a díjazottakat e-mail címükön értesítik.

 

Díjazás: I. helyezett: 1 db digitális kamera, II. helyezett: 1 db Tablet, III. helyezett: 1 db digitális fényképezőgép. Minden pályázó baleset-megelőzési ajándékcsomagot kap.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs-Komló, 2014. november 29. - A Komlói Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 15 éves Horváth Tímea Valentinát, aki augusztus 31-én a lakásotthonból eltávozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen.

busz-az-arokban400-1459952971.jpg

Pécs, 2016. április 7. - Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség a tavaly júniusban Királyegyházánál balesetet szenvedett autóbusz sofőrje ellen - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-t.

Pécs, 2016. március 20. - A Pécsi Rendőrkapitányság 02010/5027/2015. bűnügyi számon könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.